Vrijdag, zaterdag en zondag staat Theatergroep Josjes op de planken in de Nieuwe Nobelaer.
Vrijdag, zaterdag en zondag staat Theatergroep Josjes op de planken in de Nieuwe Nobelaer. Foto:

Theatergroep Josjes speelt 'Ciske de Rat'

ETTEN-LEUR - Wie kent niet het oer-Hollandse verhaal van Ciske de Rat? Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag staat Theatergroep Josjes op de planken in Nieuwe Nobelaer met deze tijdloze en ontroerende musical over het bekende straatschoffie met zijn brutale streken en hart van goud.

Met een cast van 40 spelers (jeugd en volwassenen), een prachtig decor en mooie muziek belooft deze voorstelling van de Josjes wederom een spektakel te worden. De kaartverkoop gaat erg hard, maar het is nog mogelijk plaatsen te reserveren via Nieuwe Nobelaer.

Verhaallijn

1925 - Het leven van het Amsterdamse straatschoffie Ciske gaat niet over rozen. Een vader die vaak op zee is en een liefdeloze moeder die hem 's avonds laat werken in het café maken het er niet eenvoudiger op. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans krijgt hij eindelijk een moederfiguur in zijn leven. Het tij lijkt te keren voor Ciske, maar dan slaat het noodlot toe.

1939 – Als volwassen man wordt Cis opgeroepen om zich als soldaat te melden bij de Grebbeberg. Onder de dreigende uitbraak van de Tweede Wereldoorlog wordt Cis geconfronteerd met demonen uit zijn jeugd. Hij moet leren leven met de schuld uit zijn verleden en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen? [l]