Succes voor Dansstudio Nicole van Twist bij voorronde Dutch Gymnastics Urban

ETTEN-LEUR - Bij de eerste voorronde in sporthal Angelslo te Emmen zijn op zaterdag 16 maart door Dansstudio Nicole van Twist bij show- en streetdancewedstrijden maar liefst drie 1e plaatsen, drie 2e plaatsen en een 3e plaats behaald.

Iedereen moest zeer vroeg uit de veren, daar de deelnemers al om 9.30 uur in Emmen aanwezig moesten zijn. Nicole van Twist deed nu mee met 3 groepen en 2 duo’s. Een aantal meisjes deed voor de eerste keer mee, dus voor hen was het extra spannend.

X-Plosion

De jongste groep, tot 13 jaar, mocht starten met de showdance “Brazil”, een mooie, strakke, vlotte dans en de naam zegt het al, explosief uitgevoerd, natuurlijk in bijpassende kleding. Een verdiende 1e plaats was een mooie binnenkomer. Ook de streetdance was vlot en energiek en met een 3e plaats mochten de dametjes tevreden zijn, wetende dat er aan de overgangen nog gewerkt moet worden.

The Majors

De groep 13-17 jaar had met het thema “Prisoners” een heel aparte, vlotte moderne showdans laten zien, terwijl er nog aan techniek en strakheid gesleuteld moet worden. Een mooie 2e plaats werd door deze groep behaald. In de middag verrasten deze dames menigeen door het publiek een schitterend uitgevoerde streetdance voor te schotelen. Explosief en mooi gekleed lieten zij zien dat ze gelijk en strak kunnen dansen. Met flink gejuich werd dan ook de beker voor de 1e plaats in ontvangst genomen.

Divine

De oudste groep, 18+, had bij de showdance als thema “Madness”. Helemaal dansend in de juiste rol, strak, gelijk en vol expressie werden deze dames zelf beloond met ruim 200 punten, een 1e plaats dus. ’s Middags lieten de 18 plussers een vlotte mooie streetdance zien met veel verrassende formatiewisselingen. Hier moesten zij Rush uit Dordrecht net voor laten gaan, maar zij konden tevreden zijn met een 2e plaats.

Duo

Dan deden er nog twee duo’s mee. Luna & Jainy ( tot 13 jaar) verrasten met een gevarieerde, gedurfde streetdance, die heel goed uitgevoerd werd en zij sloten af met een fraaie slotpose. Deze meiden werden beloond met een 2e plaats. Het duo Lotte & Britt ( 13-17 jaar) werd 4e.

Al met al was het een fraaie dag voor dansstudio Nicole van Twist. Na een door de KNGU goed georganiseerde wedstrijd mochten de dames met maar liefst met 7 bekers huiswaarts keren. Een pluim voor de trainers Nicole en Celine, die de dansers naar een hoog niveau hebben weten te krijgen, zowel bij de show- als streetdance. Nog even afwachten of zij nog in Drachten moeten dansen, maar deelname aan het Nederlands Kampioenschap lonkt. [l]