Nationale pannenkoekendag verbindt ouderen en jeugd

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 22 maart heetten de kinderen van basisschool De Hasselbraam maar liefst 23 opa's en oma's uit de buurt welkom om samen spelletjes te spelen en pannenkoeken te eten.

Jaarlijks wordt in maart de nationale Pannenkoekendag op onze school georganiseerd. Het is een normale schooldag, en dankzij onze actieve oudervereniging is het mogelijk om van deze normale schooldag een ontmoeting te maken.

Op De Hasselbraam leren wij uit boekjes, en daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat kinderen ook leren samenwerken, zorgen voor anderen en opkomen voor zichzelf. Samen met ouderen spelletjes spelen en een beetje kletsen hoort volgens ons ook bij het leren samenleven.

Na het kopje koffie of thee werden onze gastopa's en gastoma's verdeeld in groepjes en speelden ze spelletjes samen met de leerlingen van groep 3 tot en met 6. De leerlingen van groep 7 en 8 bakten de pannenkoeken en zorgden ervoor dat niemand iets tekort kwam.

Tegen de middag werd hartelijk afscheid genomen van elkaar en kijken de hulpouders van de oudervereniging, de leerkrachten kinderen en gasten terug op een succesvolle ochtend. [l]