Dewi, trots en verdiend op plaats twee. FOTO TRAINSTER KARIN
Dewi, trots en verdiend op plaats twee. FOTO TRAINSTER KARIN trainster Karin

Dewi Govaers wint het zilver op kwartfinale turnen NK

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend mocht Dewi Govaers (11) uit Etten-Leur afreizen naar Helmond om haar kwartfinale voor het Bondskampioenschap pupil 2 N2 te turnen.

Dewi ging vol energie en met veel enthousiasme op weg naar de wedstrijd die in een mooie nieuwe grote sporthal georganiseerd werd. 24 turnsters deden er mee en een plaats bij de eerste 13 was de taak om door te mogen stromen naar de halve finales.

Dewi had de laatste twee regiowedstrijden wel wat vertrouwen opgedaan door goede wedstrijden te laten zien hopelijk kon ze die stabiliteit doortrekken in deze kwartfinale. Kwalificeren is het belangrijkste… als dit lukt kan ze weer verder werken voor de halve finale.

Ze mocht als eerste van de baan beginnen op vloer, gelijk knallen, de jury overtuigen om een mooi punt weg te zetten waar de rest nog maar aan moest zien te komen. De oefening was netjes, weinig gekke dingen te zien en dus kwam er een mooie 13.300 op het scorebord. Dit was goed voor de 3e hoogste score op dit toestel, bleek later in de uitslag.

Door naar sprong, op zich nette sprongen maar iets of wat onstabiel in de landing van haar salto met hele schroef. 13.583 pnt. werd het punt. Op naar brug dan....spannend of ze kan laten zien wat ze hier kan. Na de kip helaas niet helemaal naar een perfecte handstand maar een mooie 13.600 werd het punt. Hiermee kwam Dewi in de tussenstand op plaats 3 terecht. Geen gekke dingen op balk dan komt het wel in orde met dat kwalificeren. Maar altijd gaan voor dat eremetaal.

Turnmaatje Lois, die eerste stond, verliet de balk twee keer en dan is een podiumplaats gelijk verkeken. Dewi kreeg wel wat zenuwen na dit maar goed…ze moest er toch aan beginnen dus een paar keer flink ademen en de balk op.

Mooie oefening, sprongen goed blijven staan én alle elementen laten lukken Wow… een 13.967 pnt. als punt, het tweede punt van de wedstrijd op dit toestel en voor Dewi ook de eindsprint naar het podium. Een verdiende zilveren medaille en op naar de halve finales. Veel succes en gefeliciteerd. [l]