Zware wedstrijd waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 23 maart reisde DIO/Hieronymus DG1 af naar Vlissingen om het op te nemen tegen de nummer 2 van de competitie, ZPC De Zeeuwse Kust DG1. We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden.

In de eerste periode werden onze jongens en meiden compleet overdonderd door de tegenstander. Binnen 10 seconden stonden we met 1-0 achter. Keeper Damian kreeg het druk, veel te druk en we sloten de eerste periode af met een 9-0 achterstand. Tot overmaat van ramp liep Lonneke een blessure op, waardoor ze snel gewisseld moest worden, zodat ze kon herstellen.

We kwamen in de tweede periode wat beter in ons spel, Vito en Miguel stoorden effectief de aanval van ZPC De Zeeuwse Kust en keeper Damian voorkwam met een paar mooie reddingen dat de tegenstander verder uitliep. Via slim counterspel trok ZPC De Zeeuwse Kust echter ook de tweede periode naar zich toe en bracht de stand op 13-0.

In periode 3 speelde DIO/Hieronymus in een andere opstelling met Rick in het doel, zodat Damian zowel verdedigend als aanvallend het team kon versterken. Dat bleek een tactisch goede zet van de coaches. Na 25 seconden scoorde DIO/Hieronymus eindelijk, via een mooi opgezette aanval en een loepzuivere voorzet van Lonneke op Bas: 13-1. ZPC De Zeeuwse Kust reageerde met een tegendoelpunt, maar onze jongens en meiden hadden het vertrouwen teruggevonden. Ayça, Jorrit, Saar, Vito en Manley verstoorden succesvol menig aanval en keeper Rick voorkwam met een prachtige redding dat ZPC De Zeeuwse Kust scoorde. Lonneke bracht de stand op 14-2, maar ons team kon niet voorkomen dat de tegenstander de stand in periode 3 op 15-2 bracht.

In de laatste periode gingen onze jongens en meiden ervoor. Via goed positiespel kreeg Bas een scoringskans en bracht daarmee de stand op 15-3. Jorrit, Miguel, Manley en Damian zaten de tegenstander steeds letterlijk op de hielen. Ons team toonde vechtlust, maar het overwicht van ZPC De Zeeuwse Kust was te groot. Met een eindstand van 19-3 vertrokken onze jongens en meiden deze keer teleurgesteld naar huis.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal). [l]