Z&PC DIO weet zich te handhaven in de D1 competitie

ETTEN-LEUR - Op zondag 24 maart stond de laatste zwemcompetitie van dit seizoen op de agenda voor de zwemmers van Richard Rens en Anna-Marie van den Maagdenberg. Deze wedstrijd werd georganiseerd in Breda in zwembad de Wisselaar.

DIO had deze wedstrijd te kampen met erg veel afmeldingen in de jongere leeftijdscategorieën. De club was vertegenwoordigd met 16 zwemmers, waarvan 10 senioren, met trainer Richard en coach Mireille Konings. Iedereen heeft zich enorm ingezet om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen en de degradatie te voorkomen. Met goed resultaat, DIO eindigde in het eindklassement op een 13e plaats, waar nummer 14, 15 en 16 degraderen.

Melissa Tamerus, Dennis van Haperen, Kyrian Diepens wisten alle drie hun afstanden om te zetten in een Persoonlijk Record (PR). De grootste tijdsverbeteringen waren op de 200m nummers. Op de 200m vrije slag zwom Melissa ondanks een schouderblessure een PR van 8 seconden. Dennis en Kyrian zwommen op de 200m rugcrawl hun tijd naar flarden, Kyrian met 9 seconden. Ditzelfde deed Iris van Haperen en zij zwom de grootste PR van de middag bij DIO, op de 200m schoolslag wist ze haar tijd met maar liefst 33 seconden. Aliyah Schouten zwom op de 200m schoolslag 31 seconden van haar oude tijde af. Bij de senioren was Siska Post de enige die haar tijd wist te verbeteren en dit nog wel op haar niet favoriete afstand; 200m rugcrawl.

Ook ging er behoorlijk wat eremetaal mee terug naar Etten-Leur. Kyrian kreeg goud en zilver omgehangen. Dennis in dezelfde leeftijdscategorie zilver en brons. Aliyah en Melissa wisten beiden in een goed bezette leeftijdscategorie een bronzen medaille mee naar huis te nemen. Mathijs van der Logt en Jolanda Post wisten bij de senioren de medailles binnen te slepen, allebei wonnen ze een zilveren en gouden medaille.

Wij zijn ontzettend trots op de inzet van de aanwezige zwemmers en blij met de handhaving in de D1 competitie. Er staan dit seizoen nog aardig wat wedstrijden op de kalender voor onze zwemmers. Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem dan een kijkje op www.dioweb.nl. Er is altijd een mogelijkheid om vrijblijvend een proeftraining te komen doen. [l]