Halderbergeloop en Parelloop strijdtoneel Roadrunners

ETTEN-LEUR - Zondag 24 maart werd in Oudenbosch de Halderbergeloop als eerste wedstrijd van het West-Brabant Loopcircuit gehouden. In het Zuid-Limburgse Brunssum kon in de bekende Parelloop de strijd worden aangegaan.

Halderbergeloop

Hans van der Meer, Michel Bego en Dinie Megens waren de drie deelnemende RoadRunners in de Halderbergeloop. Hans had de een week eerder gelopen halve marathon in Drunen nog in de benen. Ondanks dat wist hij toch een fraaie 3e plaats te bemachtigen bij de M65 in de wedstrijd over 10 km in 45.58. In dezelfde leeftijdscategorie werd Michel Bego achtste in 54.51. Dinie Megens liep de recreantenloop over 5,3 km en werd daarin knap 7e in 29.20.

Parelloop Brunssum

In deze ook internationaal hoog aangeschreven wedstrijd gingen Thijs Staps, Wessel Roks en Thomas Crul van start in de Talent Run over 5 km. Na de eerste drie km in het gewenst tempo te hebben afgelegd kreeg Thijs het in de twee resterende kilometers erg zwaar en moest veel tijd toegeven. Voor hem werd het een teleurstellende tijd van 17.09. Wessel Roks hoefde slechts 8 tellen toe te geven op Thijs en hij finishte in 17.17. Ook Thomas Crul had het zwaar in de kilometers 4 en 5, maar hij finishte toch in de mooie tijd van 18.02. [l]