FOTO GEERT VAN DER SANDEN
FOTO GEERT VAN DER SANDEN Foto: Geert van der Sanden

't Is altijd wat met Ciske de Rat

ETEN-LEUR - Theatergroep Josjes wist afgelopen vrijdag de grote zaal van Nieuwe Nobelaer goed te vullen voor de première van de oer-Hollandse musical 'Ciske de Rat'.

Na maanden van voorbereiden stond de groep van 40 spelers, met zowel kinderen als volwassenen, te trappelen om het eindresultaat te tonen. De zaal stroomde vol en ook achter de schermen hing een fijn sfeertje. Koorpartijen werden nog even doorgenomen, danspasjes voor de laatste keer geoefend en kledingwissels voorbereid. De crew maakte zich op om ook voor decor, attributen, licht en geluid deze premièreavond vlekkeloos te laten verlopen.



Begripvol

"t Is altijd wat met Ciske de Rat" zongen de Josjes uit volle borst. Helaas werd dit tijdens de première werkelijkheid toen de techniek de theatergroep in de steek liet. Door een technisch mankement konden decorstukken niet meer omhoog of omlaag en moest de voorstelling tot twee keer toe worden stilgelegd worden. Het publiek reageerde zeer begripvol en vond het vooral vervelend voor de spelers. De cast herpakte zich moeiteloos en bleef zichtbaar genieten. Er werd een ijzersterke voorstelling weggezet en de reacties na afloop waren zeer positief. De voorstelling werd omschreven als eentje van hoog niveau. De Josjes trokken op vrijdag, zaterdag én zondag ruim duizend bezoekers met het tijdloze verhaal over het straatschoffie met een hart van goud.[l]