Grote vloggerheld Milan Knol met tweeling Buck en Kick van Elteren. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Grote vloggerheld Milan Knol met tweeling Buck en Kick van Elteren. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Kids Heroes event druk bezocht

ETTEN-LEUR - De jeugd kon zich afgelopen zaterdag uitstekend amuseren tijdens het Kids Heroes event in en rond het winkelcentrum. De jeugdhelden waren zowel binnen als buiten te bewonderen, Lego fanaten konden zich uitleven in de game area en de liefhebbers van vloggers maakten kennis met hun idolen.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

Het programma startte om 11.00 uur. Voor de allerkleinsten waren Woezel en Pip er om te knuffelen, waarna tv superhelden PJ Masks het podium beklommen, dat buiten in het zonnetje op de Markthof was opgesteld. De Gekko die, op televisie dan, aan de muur kan plakken, vliegende Owlette en super snelle Catboy die 's nachts hun avonturen beleven. Boris Heeren van 4 jaar kwam met mama Mandy Voncken uit Bosschenhoofd om zijn helden een hand te even. De coolste vond hij Gekko, maar de blauwe Catboy vond hij ook wel oké. Spiderman, Batman en Iron Man wisselden de PJ Masks af en kinderen moesten wel even geduld hebben om met hun held op de foto te gaan want er vormde zich een aanzienlijke rij. Nomi (8) greep haar kans en vond ze allemaal leuk. Broer Toby's (4) grote vriend was volgens moeder Debby toch echt Spiderman.

Lego Dimensions

In het overdekte winkelcentrum was een complete Lego hoek ingericht waar kinderen los konden gaan bij de bouwtafels, en op grote game units de Lego Dimensions games konden spelen. Volgens crewlid Michel de Groot zijn het allemaal kindvriendelijke spelletjes "maar er is natuurlijk wel een slechterik die met magische voorwerpen moet worden verslagen. De spelers bepalen zelf hun karakters en er kan gekozen worden uit diverse verhaallijnen." De jeugd maakte er gretig gebruik van.

T-shirts

's Middags was het genieten voor de wat oudere jeugd die hun vloggers konden ontmoeten. Jason van Bedaf (10) was er als de kippen bij om een selfie met Sophie Milzink te scoren en die vervolgens door te sturen naar zijn eigen volgers en vrienden. "Zij maakt leuke vlogs" vindt hij "ik ben hier al drie uur en ik wacht nog op Milan Knol." Yassin, Amine en Salahedine hadden het slim aangepakt. Zij doken eerst de winkel in om witte t-shirts te kopen waarop Sophie teksten schreef als: 'hey druktemaker xx', 'bel me als je 18 bent' en 'liefs Sophie' met een hartje. Die t-shirts worden dus nóóit meer gewassen.

Bijenmarkt

In en om het druk bezochte winkelhart was nog meer te bekijken. Al ijsjes likkend drentelden de bezoekers rond en de bijenmarkt trok zoals gewoonlijk veel bekijks. De imkers, altijd bereid tot een praatje, gaven graag uitleg over hun producten en de drachtplanten die de bijen moeten lokken. Veel belangstelling was er ook voor de gevlochten manden en zelfs een gevlochten molen. De wat oudere jeugd had met zijn BMX-en en steppers, begeleid door de onontbeerlijke geluiden uit de ghettoblaster, de skatebaan in het Brabantpark verruild voor de trappen voor de Lumenstaete. "Dit is weer eens iets anders. We komen hier wel vaker, ook bij het oude Raadhuis. En we mogen dat ook. Dat is heel fijn. En als mensen vinden dat de muziek wat te hard staat zetten we die gewoon wat zachter" vertelt Joey Jongenelis.

Supervlogger

Grote klapper was de komst aan het eind van de middag van supervlogger Milan Knol. Hij is zo populair dat de wachtrij al vroeg werd gevormd. Het nam uiteindelijk zo'n anderhalf uur in beslag om van bijna achterin het winkelcentrum naar het podium te komen, dat zich aan de kant van het Burchtplein bevond. Tweeling Buck en Kick van Elteren (11) hadden het ervoor over. Opa en oma noodgedwongen ook want de jongens wonen in Oud Gastel en kwamen speciaal voor de gelegenheid over. Ze vinden hem cool. "De Sjeh Knoller Gang. Leuk die filmpjes met zijn vrienden." Opa en oma lachten ermee maar waren wel blij dat de anderhalf uur rondhangen voorbij was. Tijd voor een ijsje.[l]

De gaming area met Lego Dimensions trok volop belangstelling. FOTO STELLA MARIJNISSEN