Unitas'30 JO8-5 wint na een spannende wedstrijd van VVR

ETTEN-LEUR - Met de ruime overwinning van een week ervoor nog in het hoofd begonnen we om 8.30 uur vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen VVR.

De eerste kans van de wedstrijd kwam al vlug; Mees liep via de zijkant goed door en gaf voor op Jens die net naast schoot. Hierna kregen we nog 2 kansjes maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Een onhoudbaar schot zorgde voor de 0-1. We gingen verder met aanvallen, wat resulteerde in enkele kansen. Jelte verdedigde goed waardoor Mohamad ten aanval ging, maar hij werd bij de goal van de bal gezet werd. We scoorden niet zelf, maar het werd 0-2. Enkele minuten later werd het zelfs 0-3. Gelukkig gingen de koppies niet hangen maar werd er vol strijd verder gespeeld. Na een goede actie van Mohamad maakte Ilyas de 1-3. Ties zorgde met een goede redding dat VVR niet verder uitliep. Benthe pikte de bal goed op, speelde over naar Mohamad en die tikte de bal naar Ilyas. Laatstgenoemde zette de bal voor en Jens kon de 2-3 intikken.

Na een corner kwam er een vlugge aanval van RSV maar het keepersduo Koen en Ties speelden goed samen en zorgden dat de bal weggewerkt werd. De 3-3 viel door goed samenspel; Koen speelde een speler door het midden uit, gaf voor aan Jens en die kon scoren. Toch gingen we de rust in met een 3-4 achterstand. Dit team komt altijd als een dieseltje op gang, dus we hadden alle vertrouwen in de 2e helft.

De 1e kansen van de tweede helft waren dan ook voor ons. Mees schoot eerst keihard op de paal en even later gaf Jelte een mooie voorzet op Mohamad. Met z’n drieën op de bal gaf ook niet het gewenste succes want de bal lag er even later aan de andere kant in; 3-5. Ties tikte de bal naar Mees en die zette de aansluitingstreffer op zijn naam. Een paar minuten later maakte Mohamad gelijk. De laatste 10 minuten beloofden dus spannende minuten te worden.

De woorden “mannetje pakken” werden veelvuldig gebruikt en de spanning was voelbaar langs de lijn. Na een mooie redding van Koen gaf Jelte de bal voor aan Mees. Die pikte de bal op en kon solo langs de lijn een eind verder lopen. Hij schoot prachtig de 6-5 in. Er werd niet gekozen de voorsprong te verdedigen, nee de voorsprong moest uitgebreid worden. En dat lukte ook! De 7-5 werd vlug gemaakt. Maar als tegenreactie kwam VVR met de 7-6. Wat een spanning in de slotfase! Mees schoot nog een keer op de paal en Benthe stond haar mannetje wel en werkte de bal keurig weg. Jens probeerde met een hakje Mees te bereiken. Met een beetje geluk lukte dit ook en Mees schoot de 8-6 binnen. Was de overwinning een feit? Nog niet helemaal, want de 8-7 werd ook nog gescoord. Ilyas zorgde bijna voor een marge van 2, maar na het laatste fluitsignaal stond het 8-7. Het was een sportieve, vermakelijke wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. [l]