Waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus stelt derde plek veilig

ETTEN-LEUR - Waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus DG1 ging op zaterdag 30 maart de strijd aan tegen de nummer 1 van de competitie, SBC2000 DG1. Plaats van dit strijdveld was Breda. Vooraf wisten we dat een overwinning tegen dit team een onhaalbare kaart zou zijn.

Het was een warme, zonnige dag en in het water gingen onze jongens en meiden de verhitte strijd aan. In de eerste periode liet SBC2000 mooi aanvalsspel zien. Onze verdediging stond sterk met goed storingswerk van Damian en Miguel. Keeper Yorick voorkwam met een paar mooie reddingen dat Breda te ver uit zou lopen. Periode 1 sloten we af met 7-0 in het voordeel van Breda.

In de tweede periode kwamen we beter in ons spel met mooie aanvallen en kansen voor Bas en Jorrit. SBC2000 counterde steeds sterk en ze liepen uit naar 10-0. Na 2 mislukte doelpogingen lukte het DIO/Hieronymus om de nul van het scorebord te halen. Jorrit scoorde met een hard schot: 10-1. Dit gaf onze jongens en meiden energie. Manley en Vito stoorden goed en ook Lars en Rick deden goed verdedigend werk. Ayça kreeg een kans, maar kon deze helaas niet verzilveren. Breda liep verder uit naar 13-1.

In periode 3 gaf SBC2000 gas. Onze verdediging moest zwaar aan de bak en door snel te counteren hadden we meerdere doelpogingen, helaas zonder succes. Het lukte Saar, Ayça en Bas maar niet om de bal in het net te krijgen. Breda scoorde wel en bracht de stand op 18-1.

In de laatste periode verzetten Lars, Vito en Miguel veel werk en scoorde Manley een prachtig doelpunt voor DIO/Hieronymus. In de laatste minuut speelde Rick zich vrij en kon 3 keer schieten op het doel, maar de bal wou er maar niet in! De wedstrijd werd afgesloten met 24-2. Onze jongens en meiden waren niet blij met dit resultaat, maar zeker ook niet teleurgesteld. We hebben mooi spel en vechtlust laten zien en de derde plaats in de competitie veiliggesteld. Met een goed gevoel keerde coaches en spelers huiswaarts.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal). [l]