Passieconcert in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Projectkoor Etten-Leur voert aanstaande zaterdag een passieconcert uit in de Lambertuskerk aan de Markt. Gekozen is voor de Lukaspassion (BWV246), toegeschreven aan Bach. Maandenlang hebben 47 zangers gerepeteerd op dit mooie werk, en nu is het moment van de uitvoering daar. Afgelopen maandag was de generale repetitie met alle zes de solisten en het adhoc-orkest.

Elk jaar weer kan de organisatie zich na afloop gelukkig prijzen met het grote aantal bezoekers en de tevredenheid van die luisteraars. Ook dit jaar rekent het koor weer op een volle kerkzaal, want aan de muziek hoeft dat niet te liggen. Het lijdensverhaal wordt gezongen door tenor Paul den Otter, begeleid door kistorgel met cello. De uitspraken van volk, apostelen, hogepriesters en soldaten worden door het koor gezongen, wat er af en toe fel aan toegaat: “Kruisig hem, kruisig hem!!” Maar tussendoor zijn er steeds korte beschouwende koralen en ook de aria’s door alt, sopraan en tenor zijn indrukwekkend. Het orkest heeft daarbij steeds een aanvullende, begeleidende rol, maar heeft soms ook voor een aantal muzikanten een bijzondere rol, zoals bij fagot en hobo. Al met al een heel afwisselend concert in een warme kerk, waarbij een kussentje voor op de houten banken aan te bevelen is. In de pauze is gratis koffie of thee verkrijgbaar. Alle teksten staan in een eveneens gratis programmaboekje.

Kaarten zijn voor aanvang van het concert aan de kerk te koop, maar nu ook in: Readshop Winkelcentrum, Cityshop Markt, Gall & Gall Kerkwerve, Bruna-Novelle aan van Bergenplein, CP-coiffure Lange Brugstraat, Barbier Bosschendijk Oudenbosch en Vrije Boekhandel Breda.

Het concert begint om 20.00 uur. Voor meer info: 076-5034232 of www.projectkoorettenleur.nl. [l]