Unitas JO13-6 verliest weer niet

ETTEN-LEUR - Op een zonnig sportpark De Lage Banken kwam Alliance JO13-2 op bezoek. Alliance is een sterke tegenstander, want zij hadden immers de laatste 2 wedstijden 11x gescoord. Dus Unitas'30 JO13-6 was gewaarschuwd, maar zeker niet bang.

De jongens gingen er vol tegen aan. Alliance was een paar keer goed gevaarlijk, maar de achterhoede en keeper deden goed hun taak. Vlak voor rust kreeg Unitas'30 JO13-6 een goede kans. Het publiek langs de kant juichte al, maar het schot van Cas werd goed gekeerd door de keeper van Alliance. Ruststand 0-0. Na de ranja was Alliance de eerste 10 minuten feller dan Unitas en dat betekende ook de 0-1 uit een hoekschop. Jammer, maar Unitas liet het er niet bij zitten en ging er vol tegen aan. Uit een mooi opgezette aanval over verschillende schijven werd het 1-1 door Cas. De laatste 5 minuten speelden Unitas en Alliance vol op de winst, wat leidde tot mooie kansen en goed keeperswerk, maar het bleef bij 1-1.De grote winnaar was het publiek dat genoot van de wedstrijd en de zon. Complimenten aan het hele team! Op naar de volgende wedstrijd.

Jeugdtoernooien

De toernooicommissie is weer druk in de weer geweest om zo veel mogelijk aan de verzoeken van de teams tegemoet te komen zodat zo veel mogelijk teams een toernooi kunnen spelen.
Het schema is ook bekend en terug te vinden op: https://www.unitas30.nl/toernooischema. De toernooien zullen in de komende weken ook gevuld gaan worden in de wedstrijdoverzichten! Voor de toernooien die met Pasen worden gespeeld komen de gegevens ook al binnen en worden op de site geplaatst.

De Grote Unitas'30 Voetbalquiz

Vanwege het succes van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer de Grote Unitas'30 VoetbalQuiz op vrijdag 5 april. Inmiddels is de denktank al gestart met het verzinnen van leuke, unieke voetbalvragen. Vorig jaar was de quiz goed bezocht met 18 teams. Dit jaar gaan we voor meer natuurlijk. En zeg nu eerlijk: "Wie wil er niet met die prachtige wisselbeker vandoor” ? Er zijn leuke prijzen te winnen, maar het voornaamste is toch wel een gezellig avondje in onze kantine.

De voorwaarden voor inschrijving zijn als volgt: team van maximaal 4 personen, waarvan er minimaal 2 lid zijn van Unitas'30; leeftijd speelt geen rol; nieuw dit jaar is het inschrijfgeld (dit om een leuke eerste prijs te kunnen aanbieden). Je kunt je al inschrijven met je team; stuur dan een mailtje naar info@unitas30.nl en vermeld daarin je eigen verzonnen teamnaam en wie er mee doen. Uiteraard zijn supporters van harte welkom om de teams aan te moedigen.

Scheidsrechters gezocht

Iedere week probeert onze scheidsrechtercoördinator – Maurice Hermus – onze wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter. Dat lukt niet altijd, simpelweg omdat we op dat moment niet genoeg scheidsrechters voorhanden hebben. We merken dit seizoen een iets grotere krapte als voorgaande seizoenen. Dus we kunnen nog wel wat nieuwe scheidsrechters gebruiken die bij de jongste jeugd kunnen beginnen en mogelijk een mooie carrière voor de boeg hebben. We hebben daarbij ook de hulp nodig van leiders, trainers en ouders om kinderen enthousiast te maken voor het fluiten. Daarom bij deze een oproepje om dit kenbaar te maken aan iedereen. Bespreek het thuis en binnen teams. Je kunt geïnteresseerden verwijzen naar Maurice. [l]