Con met enkele deelnemers van de stage. FOTO CON VOERMANS
Con met enkele deelnemers van de stage. FOTO CON VOERMANS Con Voermans

TOtaal Karate stage in Oss

ETTEN-LEUR - Karate do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was door Karate Vereniging Oss uitgenodigd om de door hem ontwikkelde Karate vorm, stijl genaamd TOtaal karate stage te komen geven. Het TOtaal gedachte goed is een combi van semi contact versus full contact, maar ook traditie versus sportkarate.

Terug naar de roots, de oorsprong van het karate, het gevecht! Natuurlijk wel met alle moderne veranderingen mee genomen, want Karate staat niet stil, dat moet bruisen van energie. En dat hebben ze geweten daar in Oss. Op de flyer stond het al vermeld, stage o.l.v. Con, o.a. militaire instructeur en coach, onderwerp van de stage, wedstrijdtechnieken met mentale componenten erin. Buiten de organiserende school waren er nog 2 andere aanwezig, waaronder een full contact Kyokushin school, verder was er ook een collega van de Nederlandse Scheidsrechter Commissie (NSC) Michel Edel (Uden) en Nationaal scheidsrechter Harald van der Bol aanwezig om het TOtaal Karate aan den lijve te ondervinden. May van Dorst (Roosendaal) volgde haar derde TOtaal stage en daarmee is deze kanjer de eerste die ze allemaal gevolgd heeft.
Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit Belgiƫ en 1 uit Duitsland.

Agenda:
Etten-Leur: Bootcamp en Buitentraining karate; 13 april 2e Strive & Struggle open Cup; 9 mei een TOtaal stage te Leeuwarden bij karateschool Tensho; 26 mei officiƫle Zwarte band / 1e DAN examens TOtaal Karate KBN.
Info: www.karatedosan.nl 06-24222772. [l]