Unitas JO13-6 verliest van SC Kruisland JO13-1

ETTEN-LEUR - Deze wedstrijd werd door de jongens gezien als topper aangezien Kruisland pas 3 verliespunten heeft en Unitas '30 JO13-6 op 4 verliespunten staat. Het ging lekker gelijk op met kansen over en weer. Kruisland had wel de pech, dat een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel door de GOED leidende scheidsrechter. Unitas'30 JO!3-6 had voor rust een gevaarlijk schot van Cas, maar dat werd goed gekeerd door de keeper: ruststand 0-0.


Na rust zette Unitas '30 JO13-6 goed aan. Op het eind van een goed opgezette aanval kon Max net niet bij de bal. Na een paar gevaarlijke aanvallen van Kruisland scoorden zij met een prachtig schot de 0-1 onze keeper was kansloos Unitas'30 JO13-6 zette nog goed aan, maar de winst was voor Kruisland: Eindstand 0-1.
Toch klasse gespeeld jongens, op naar de volgende wedstrijd!

Team 'Wij rekenen het goed' wint Voetbalquiz

Vrijdagavond 5 april stond de 2e editie van de Grote Unitas'30 Voetbalquiz op het programma. Liefst 22 teams hadden zich ingeschreven, zodat de kantine lekker vol zat met zo'n 100 quizdeelnemers. De route leidde langs Nederlands Voetbal, Internationaal Voetbal, Panini-plaatjes, spelerspaspoorten, muziek, EK's en WK's en zo verder. PowerPoint Specialist Rob van Bussel had er weer een schitterende presentatie van gemaakt. Ook werd een speciale Unitas'30 ronde gespeeld. Iedere quiz heeft een uiteindelijke winnaar: Als eerste eindigde het team "Wij rekenen het goed" met 97 punten, gevolgd door de Prominenten en de Somalia's. Ook de Unitas'30 ronde werd gewonnen door "Wij rekenen het goed". De eerste prijs (een verzorgde voetbalreis naar een Bundesliga wedstrijd) is dus dik verdient voor teamleden Paul Berendsen, Bart van den Broek, Iwan Verburg en Maurice Hermus. Mannen: proficiat!

De organisatie (Kees, Ton, Roger, Rob en nakijkers Patricia en Jolanda) dankt iedereen voor de komst en hoopt jullie volgend jaar weer terug te zien!

MO13-1 weet zich te plaatsen voor NK MO15

De Meiden van Unitas ‘30 MO13-1 hebben zich afgelopen zondag weten te plaatsen voor het NK MO15, op 8 juni in Brunssum. Ze hebben afgelopen zondag op het districtskampioenschap in Boxtel een ticket weten te bemachtigen door de 2e plaats te behalen.

In de ochtend hebben ze de groepsfase als groepswinnaar weten af te ronden door alle wedstrijden te winnen met goed en verzorgd voetbal, ondanks het leeftijds- en vaak ook fysieke verschil- met de tegenstanders. In de halve finale bleef het 0-0 waardoor de wedstrijd met penalty’s beslist moesten worden. Deze serie werd met overmacht door onze meiden gewonnen en zo plaatsten ze zich voor de finale. Daarmee was het NK ticket al veilig gesteld, maar natuurlijk ga je dan ook voor de winst.
Uiteindelijk bleek de tegenstand in de finale net iets te groot waardoor de meiden een verdiende 2e plaats wisten te behalen op dit kampioenschap. Daarvoor werden ze ook uitgeroepen tot Vice kampioen MO15 van ons district.

Wij als club, begeleiding en ouders zijn ontzettend trots op deze bijzondere prestatie en de meiden zijn weer gebrand om een goede prestatie weg te gaan zetten op het komende NK. [l]