Selene Wortel.
Selene Wortel. Selene Wortel

Selene Wortel voegt zich bij Nederlandse top

ETTEN-LEUR - Van 4 tot en met 7 april werd de Swim cup gezwommen in Den Haag. Tijdens deze Swim Cup werd rekening gehouden met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De finales werden gezwommen in de ochtend, de series (voorrondes) in de avond. Net zoals dat zal zijn over 1,5 jaar in Japan. De 22-jarige Selene Wortel uit Etten-Leur deed ook mee aan dit toernooi.

Op donderdagavond zwom ze de series van de 200 meter schoolslag. Ze haalde een hap van haar oude persoonlijk record. Haar nieuwe tijd 2.46.10 was 3 seconden sneller dan haar oude snelste tijd. Ze plaatste zich hiermee voor de C-finale op vrijdagochtend. Ze tikte daar als 2e aan.

Op vrijdagavond startte ze op de 100 meter schoolslag. Ook op deze afstand plaatste ze zich voor de C-finale, waarin ze uiteindelijk weer 2e werd. Haar tijd was 1.15.95, één honderdste van een seconde boven haar pr en 2 honderdste van een seconde boven het clubrecord. Dat was balen, maar Selene was toch erg blij met zo’n goede tijd.

In de laatste series op zaterdagavond zwom ze de 200 meter wisselslag en 50 meter schoolslag. Op beide afstanden ging ze door naar de B-finale. De wisselslag verliep wat moeizaam, maar toch wist ze nog als 4e aan te tikken in de B-finale met 2.29.12. Op de 50 meter schoolslag zwom ze 2x onder de 34,5 seconden. In de B-finale werd ze 3e.

Al met al goede prestaties, waarbij Selene zich steeds meer laat zien bij de Nederlandse zwemtop. Hopelijk kan ze dit over een paar weken ook laten zien op de regionale en Nederlandse kampioenschappen. Eerst staan er nog een paar andere wedstrijden op de planning. Zo zwemt ze 12 april het NK 5000 meter en start ze 19 t/m 21 april op de Antwerpen International Youth Swimming cup. [l]