Paaswake een bijzondere viering met teksten en muziek.
Paaswake een bijzondere viering met teksten en muziek. Rob Schrauwen

Sfeervolle Paaswake met de Kerkzwervers

ETTEN-LEUR - Paaszaterdag om 19.00 uur is er de Paaswake in de Lambertuskerk waarbij het koor de Kerkzwervers met teksten en muziek deze viering weer tot een bijzonder moment maakt.

Het nieuwe licht wordt aan het paasvuur aangestoken en zal het donker verdrijven. De sombere tijd laten we achter ons en met het lied Exodus wordt het Paasvuur binnen gebracht en doorgegeven.

Natuurlijk gaan zoals altijd traditie en vernieuwing hand in hand. Nieuwe uitdagingen gaan we niet uit de weg. Pasen is vernieuwing, Pasen moet vernieuwend zijn! Het scheppingverhaal ontbreekt niet en het uittochtverhaal wordt verteld, het brood gebroken en de wijn gedeeld. Hierbij zullen liederen klinken zoals het lied Exodus en de negrospiritual Go down Mozes.

Het nieuwe begin is te horen in een prachtig lied met eigen tekst en arrangement. De aarde komt weer tot leven en de geluiden van een nieuwe dag klinken door de ruimte. Je voelt dat dit een keerpunt is.

Samen ontsteken we het vuur als teken van hoop want de nacht is voorbij. We gaan iets nieuws beginnen en laten het oude achter ons. Een uitdaging die we graag samen met u aangaan.

Welkom bij deze Paaswake in de Lambertuskerk.[l]