Marly, May, Jayden en Michon.
Marly, May, Jayden en Michon. con voermans

Tweede Open Karate Cup Strive en Struggle

ETTEN-LEUR - Karate do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen weekenden chief referee op deze 2e cup. Buiten de normale wedstrijdvormen Kata (schijngevecht) en Kumite (sparren) stonden ook zijn ontwikkelde TOtaal Kata en Kumite op het programma.

Kata TOtaal is een belangrijk onderdeel van het zwarte band (DAN) programma. Hier ziet men wanneer een deelnemer alle facetten van het karate traint, niet alleen de vorm! Hij stond mijlen ver voor op punten, toen zijn eigen aanvalsdrift hem fataal werd. Wel werd hij op het einde van het toernooi uitgeroepen tot beste (Totale) vechter van het toernooi! Klasse!

Karate-do SAN deed mee met 4 jeugd deelnemers. Marly Maatjes, Michon Kosten, Jayden van Aert en May van Dorst. Alle deden hun beste beentje voor zetten en draaide verschillende rondes. Marly verloor om brons in de klasse meisjes 11-12 jaar en May won het brons in de klasse meisjes 14-15 jaar. Een dikke pluim voor coach Bert, die het toch maar weer eens op zich nam deze dag! www.karatedosan.nl[l]