Presentvrager en presentwerkers op bezoek bij de klompenmakerij.
Presentvrager en presentwerkers op bezoek bij de klompenmakerij. Karien van Hoeckel

Present in Vriendschap
bezoekt klompenmakerij

ETTEN-LEUR - Het eerste uitstapje van Present in Vriendschap stond gepland op 5 april. Met 30 personen werd een bezoek gebracht aan de Houtzagerij, Klompenmakerij en het Oude huis van Wim en Trees Jacobs aan het Schuitvaartjaagpad.

Wim vertelde volop over zijn uit de hand gelopen hobby en gaf een demonstratie van zijn nog altijd werkende boomzaagmachine uit 1880. Hij liet zien hoe een klomp gemaakt word van het begin tot het eind. Hiervoor heeft hij een klompenmachine uit 1930 weten te bemachtigen. Vol aandacht werd er geluisterd naar de verhalen over diverse unieke klompen die hij heeft verzameld voor zijn museum. Dit zijn er erg veel hebben we gezien. Ook het gereedschap uit vroegere tijden voor land- en tuinbouw en houtbewerking is hier in groten getale aanwezig en het bekijken waard. Na de koffie en thee met lekkers die werd verzorgd door Trees konden we het oude huis nog bezichtigen. Hier was alles te zien wat men in en rondom het huis gebruikte na 1900. Het was prachtig om in deze nostalgie te mogen verkeren.

Present in Vriendschap

We kunnen zeggen dat de middag erg geslaagd is en onze presentvragers (mensen die door vrijwilligers ofwel presentwerkers worden bezocht) hebben genoten. Er zijn weer nieuwe contacten gemaakt en leuke gesprekken gevoerd. Om al onze presentvragers aandacht te kunnen geven en ervoor te zorgen dat ze naar diverse activiteiten kunnen zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Bent u ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden, of kent u iemand die een bezoekje van ons erg kan waarderen, bel of mail ons, dan nemen wij contact met u op. presentinvriendschap@gmail.com of tel.nr. 06-19393973 Kijk gerust eens op de websites voor mooie verhalen en foto's. www.presentinvriendschap.nl[l]