Mini-Roparun brengt 2.745,70 euro bij elkaar

ETTEN-LEUR - De tweede editie van de mini-Roparun, georganiseerd door Roparunteam 248 Swietelsky Go 4 Life en ARV Achilles, bleek afgelopen zaterdag een groot succes. Aan het einde van de dag stond de teller voor het goede doel op € 2.745,70. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar, toen de eerste editie van dit gezellige en sportieve evenement € 1.315,95 opleverde.

De mini-Roparun is een gezellig evenement ten behoeve van het goede doel, namelijk palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Voor dat doel zamelt Roparunteam 248 Go 4 Life het hele jaar door geld in. Dankzij het team gaat het opgehaalde bedrag grotendeels naar het hospice Marianahof in Etten-Leur.

Eerste plaatsen

Vanaf de atletiekbaan van Achilles gingen zaterdagmiddag 15 bedrijventeams met elkaar de strijd aan voor een estafetteloop van 10 kilometer. Het (eerste) team van Praktijk Kluiskenshof won die strijd en daarmee een lekkere taart van bakkerij Elias. Bij de hardloopteams bleef de prijs in eigen huis: Achilles lopersgroep 2 versloeg onder andere de teams Safari Joggers, Ballangrud en het eigen team van Swietelsky Go 4 Life. De uitslag van alle teams is te vinden op www.miniroparun.nl.

Bij de wedstrijd voor hardloopteams liepen ook drie Kangoo Jumpers hun rondjes voor het goede doel. Vanaf half 1 verlieten een aantal groepen wandelaars de atletiekbaan voor hun ronde door de mooie omgeving van Etten-Leur. Ook hiermee leverden zij hun bijdrage aan het goede doel.

Gezellig tot in de late uurtjes

Naast de sportieve prestatie waren er deze middag heerlijke taartpuntjes te koop en prijzen te winnen, uiteraard tegen een kleine betaling. Dat vond gretig aftrek bij de vele lopers en hun supporters en zo liep het opgehaalde bedrag, buiten het inschrijfgeld, verder op tot in totaal € 2.745,70. De laatste deelnemers verlieten net voor etenstijd de kantine van ARV Achilles. Ook volgend jaar is er weer een mini-Roparun op de tweede zaterdag in april.

Benefietavond in het Turfschip

Geen mini-Roparun maar wel jouw steentje bijdragen aan de goede zorg in hospice het Marianahof? Kom dan op 18 mei naar de Benefietavond in het Turfschip en geniet van een avond vol entertainment met onder andere Punch5 en de E-L Band. Kaartjes zijn te koop via www.bestelkaartjes.nu.[l]