ETTEN-LEUR - Eindelijk is het dan zover. Het voorjaar is begonnen. Het wordt steeds een beetje warmer in de zon, het groen kruipt uit de grond en het is ’s avonds weer langer licht. We gaan Pasen vieren, het feest van het nieuwe begin.

Op goede vrijdag denken we aan het lijden en sterven van Jezus. Voor kinderen vanaf groep 4 is er om 15.00 uur in de Petruskerk aan de Lange Brugstraat een speciale ‘Kinderkruisweg’ te bekijken. Alle kinderen mogen een bloem meebrengen.

Op zaterdag 20 april, om 17.00 uur is er in de Petruskerk een bijeenkomst voor peuters en kleuters. In deze viering vertellen we op eenvoudige wijze het Paasverhaal. Ook kinderen die naar deze viering komen mogen een bloem of mini-plantje meebrengen. Als het weer meewerkt gaan we na de viering in de tuin op zoek naar paaseieren.

Gezinnen met alweer wat oudere kinderen, worden uitgenodigd om naar de Paaswake in de Lambertuskerk op de markt te komen. De Paaswake is een sfeervolle viering met veel mooie rituelen. De Paaskaars wordt ontstoken bij het Paasvuur en we geven het licht met kaarsjes aan elkaar door.

Op eerste paasdag, na de viering van 11.00 uur wordt er in de tuin van de Lambertuskerk naar paaseieren gezocht.[l]