Geslaagd symposium respijtzorg

ETTEN-LEUR - Het symposium respijtzorg dat op 16 april in de Wiekendael te Roosendaal werd gehouden, werd door veel belangstellenden bezocht. Er waren verschillende professionals aanwezig vanuit de verschillende deelnemende gemeentes. Er werden enkele korte presentaties gegeven en daarna was er gelegenheid tot discussie.

Een panel bestaande uit een wethouder, een beleidsmedewerker, een mantelzorger, een huisarts en een lid uit de mantelzorgadviesraad werden ondervraagd over het onderwerp. Helaas was er geen vertegenwoordiger van ziektekostenverzekering aanwezig. Tot slot werden de aanwezigen uitgedaagd om hun voornemens over het onderwerp uit te spreken. Meer bekendheid geven aan en beter samenwerken, dat was de conclusie van de deelnemers aan dit symposium Respijtzorg gisterenavond in Wiekendael, Roosendaal.

Het thema van symposium krijgt een vervolg in de lokale respijtmarkt die op 25 april in het gemeentehuis te Etten-Leur wordt gehouden. Deze markt is speciaal gericht op de mantelzorgers, zorgvragers en professionals. Allerlei zorginstellingen die respijtzorg bieden, maar ook particuliere initiatieven en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld zorgboerderijen, de wensambulance, en de Zonnebloem zullen hier aanwezig zijn. Samen informatie en ervaringen delen in de breedste zin van het woord staat hier centraal

In Etten-Leur vindt de respijtmarkt plaats op donderdag 25 april van 14.30 tot 16.30 uur in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis te Etten-Leur.

Voor meer informatie: Jettie van Agtmaal, tel. 076-5019107. [l]