Unitas'30 zaterdag 1 wint de dorpsderby

ETTEN-LEUR - Op paaszaterdag om 19.30 uur vond de aftrap plaats van de derby Internos-Unitas’30. Gezien het ietwat vreemde aanvangstijdstip en het prachtige weer verbaasde het niet dat er maar zo’n 150-175 toeschouwers “warm” liepen om deze wedstrijd te komen bekijken. In de derby was er bij vlagen goed voetbal te zien waarbij Unitas’30 de overhand had. Unitas’30 was gemotiveerd om er voor te zorgen dat ze de drie punten mee naar de Leur zouden nemen. Ze stonden op scherp zullen we maar zeggen.

In de eerste helft leek het erop dat die met een brilstand zou worden afgesloten maar dat was buiten de Unitas’30 spits gerekend. Vlak voor rust maakte hij de dik verdiende 0-1 ruststand. Unitas’30 had de gehele eerste helft tegen een sterke tegenstander het beste van het spel en dus was de tussenstand van 0-1 in orde.
In de tweede helft kwam uit het niets na zo’n 20 minuten de 1-1 op het bord. Een mooie passeerbeweging van de buitenspeler die onze Tim het bos in stuurde, een afgemeten voorzet en een prima afronding. Alles leek erop dat gaandeweg de tweede helft net zoals in onze thuiswedstrijd een gelijkspel het hoogst haalbare was. Kort voor tijd (de laatste minuut red.) echter werd de keeper terecht uit het veld gestuurd door een overtreding net buiten de 16 meter. De keeper speelde de bal met de hand op een plaats waar dat nou net niet mocht. Hiermee voorkwam hij een 1-2 voorsprong voor Unitas’30 maar dit bleek slechts uitstel van executie.
De daarop volgende vrije trap werd op sublieme wijze door TJ in het netje geschoten. De 1-2 overwinning werd in het veld uitbundig gevierd door de Unitas’30 spelers en begeleiding. Na afloop legden de meeuwen weer beslag op het veld, het avondzonnetje zonk weg en het werd stil. De Unitasspelers dronken nog een consumptie en het feestje werd elders voortgezet. Unitas’30 zit nu in de “winning mood”. Met nog 3 wedstrijden tegen nog sterkere tegenstanders te gaan kunnen we nog ?? punten bijschrijven op ons puntentotaal.

Spel
Vrijdag 10 mei om 20.00 uur begin weer met het Bijna Is Nog Geen Ongeluk-spel. Tweemaal dit seizoen komen we bij elkaar om dit leuke spel te spelen. In acht rondes zullen er per ronde winnaars zijn. De kantine is vanaf 19.00 uur open. Iedereen kan meespelen; je hoeft geen lid van Unitas’30 te zijn. Neem een goed humeur, een pen of een markeerstift mee, en je vriendin of buurvrouw mee.