Tanaka-kampioenen pakken ieder titel op eigen manier

ETTEN-LEUR - Drie kampioenen, zes ploegen die volgend seizoen op hetzelfde niveau uitkomen en twee degradanten. Dat zijn de resultaten van alle jeugd- en seniorenteams van TTV Tanaka. Alle drie de kampioenen vielen bij de senioren, Jeugd 1 had nog uitzicht op de titel maar moest deze laten aan Gorkum.

De drie kampioenschappen hebben allemaal een eigen verhaal. De één is een triomftocht, de ander een grote verrassing. Te beginnen bij het kampioenschap van Dames 1. Vanaf de eerste speelronde ging het aan kop in de Eerste Divisie en heeft het deze plaats niet meer weggegeven. Met grote overwinningen werd het kampioenschap vorige week in Hoorn veiliggesteld. Hierdoor zijn Femke, Julia, Sophie en Janine komend seizoen te bewonderen in de hoogste nationale tafeltennisklasse van Nederland: de Eredivisie!

Overige teams
De overige twee titels kwamen op naam van Senioren 4 en 5. Beide ploegen, respectievelijk actief in de vijfde en zesde klasse, hoopten van tevoren beide op een prijs. Vorig seizoen mistte beide teams op een haar na promotie, dus was deze jaargang de poule winnen het doel. Zoals bekend is dit gelukt!

Team 4 dong de gehele competitie mee om het kampioenschap. Toch leek het er op dat Corné, Benjamin, Joyce, Rob en Marcel weer veroordeelt waren tot een extra promotiewedstrijd. Niets bleek minder waar. Op de laatste speelronde werd er met 10-0 uitgehaald tegen Kapelle. Concurrent Het Markiezaat moest hierdoor ook maximaal winnen. Het werd echter 9-1, waardoor beide teams gelijk eindigde. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van Tanaka was, kon in Etten-Leur een feestje worden gebouwd.

Ook bij team 5 kon de champagne worden ontkurkt, al werd het nog wel even flink spannend. Directe concurrent De PinPongers kwamen op bezoek en drie punten volstonden voor het kampioenschap. Echter speelde de tegenstander dermate goed dat er al snel een 2-5 achterstand op het scorebord stond. Youri besliste het door in een spannende vijfsetter het derde punt binnen te slepen, waardoor team 5 komend seizoen in de vijfde klasse acteert. [l]