André van der Bijl in actie. FOTO DENNIS BLAAK
André van der Bijl in actie. FOTO DENNIS BLAAK Dennis Blaak

Verlies voor Tennisclub Etten en toch twee punten

ETTEN-LEUR - Na de mooie overwinning vorige week op Thor de Bataaf speelde het Hoofdklasse team van Tennisclub Etten op 2e Paasdag de uitwedstrijd tegen Amstelpark. Dit bleek echter een tegenstander van formaat!

De Singles (2 dames en 2 heren) waren de eerste partijen van de dag. Deze werden alle 4 verloren waarbij Margriet Timmermans nog het meeste kans had om de overwinning voor Tennisclub Etten binnen te slepen. Zij won de eerste set en verloor vervolgens de tweede. De derde werd helaas ook nét verloren met 7-6 in een zeer spannende tiebreak.
Ook de damesdubbel ging vervolgens verloren waardoor de tussenstand op dat moment al 5-0 stond voor Amstelpark.
Toen werd het tijd voor teamcaptain André van der Bijl (zie foto) om op te staan en tegengas te geven. Samen met Julian Prins werd eerst de heren dubbel gewonnen met 11-9 in de derde set super tiebreak. Daarna won hij samen met Perla Nieuwboer ook nog de eerste mix partij. Helaas ging de laatste mix partij van de dag net verloren met een super tiebreak in de derde set 12-10 waardoor de einduitslag dus werd vastgesteld op 6-2 voor Amstelpark. Dit betekent dat er, ondanks het verlies, toch 2 waardevolle punten mee terug naar Etten-Leur worden genomen.

Programma
Zondag 12 mei is er weer de volgende thuiswedstrijd en hopelijk zijn de dames en heren erop gebrand om dit verlies weer weg te poetsen. Alle geïnteresseerden zijn weer van harte welkom om vanaf 10:00 uur op het park van Tennisclub Etten aan de Hogeweg 17 te Etten-Leur te komen kijken naar fantastisch tennis in de Hoofdklasse! [l]