Renske (links) op het podium.
Renske (links) op het podium. Dilana van Zundert

Tweede plaats Renske van Zundert op judotoernooi

ETTEN-LEUR - Op maandag 22 april werd er een paastoernooi georganiseerd door de judobond Zuid-Nederland. Renske van Zundert nam namens sportschool IKIGAI hier deel aan.

Renske moest even wachten voordat ze mocht laten zien wat ze kan. Ze werd ingedeeld in een poule met drie andere meiden en één jongen.

In de 1e ronde had ze als tegenstander Abigail Laming. Renske begon de partij afwachtend omdat ze het spannend vond, maar ze herpakte zich snel en wierp met een beenworp Abigail op de grond en won de partij met een ippon.
De 2e ronde had ze Jesse Schipper als tegenstander, deze jongen viel gelijk goed aan en Renske weerde een aantal aanvallen af, maar uiteindelijk verloor ze de partij.
De 3e ronde moest ze tegen Anne-Melijn Hop. Renske begon gelijk met de aanval, ze vuurde gelijk haar sterkste worp namelijk de beenworp op haar af. Anne-Melijn
viel niet door meerdere pogingen van Renske. Uiteindelijk lukte de beenworp en viel haar tegenstander op de grond. De winst was hierdoor ook weer binnen.
Doordat Renske twee partijen had gewonnen, had ze een plekje op het erepodium verdiend. Een welverdiende 2e plaats.[l]