Bijeenkomst van de Heemkundekring Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS
Bijeenkomst van de Heemkundekring Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS Ad Kanters

PR & Communicatie bij Heemkundekring Feuilleton aflevering 4

ETTEN-LEUR - Nóg een werkgroep bij de heemkundekring? Inderdaad, de werkgroep Public Relations en Communicatie (PRC). Er zijn al diverse werkgroepen in deze feuilleton aan het woord geweest. Allemaal heel belangrijk voor het functioneren van de Heemkundekring Jan uten Houte.

Toch is ook de werkgroep PRC van belang. Alle werkgroepen leveren kopij aan bij de prc werkgroep Zij maken nl persberichten over alle activiteiten en sturen die berichten naar onder andere De Bode, Etten-Leur Bulletin en Erfgoed Brabant. Het bericht wordt tevens op Facebook en de website van de Heemkundekring gezet. De ingeleverde kopij wordt geredigeerd en uitgezet om naar de media te gaan. Uiteraard gaan die berichten gepaard met foto's. De foto's worden gemaakt door Ad Kanters, Rob Schrauwen, Petra de Mönnink, Magda Broeders en anderen. Ook van alle bijeenkomsten, presentaties, reisjes etc worden berichten gemaakt.

Feuilleton
In 2018 zijn we begonnen met een feuilleton want wat bleek, veel mensen hadden geen idee van wat de Heemkundekring zoal deed. Vandaar dat in de feuilleton die maandelijks een aflevering presenteert, alle werkgroepen aan de beurt komen. Al hun werkzaamheden worden in de afleveringen belicht zodat er meer kennis is van het reilen en zeilen van Jan uten Houte. En, niet onbelangrijk, mensen die geïnteresseerd zijn in een van de werkgroepen kunnen dan contact met ons opnemen. Ook met de sponsoractiviteiten houden wij ons bezig.
In 2019 wordt een nieuw eigen magazine uitgegeven waar sponsoren zich voor hebben aangemeld om hierin mede te financieren. Dit magazine is op 12 april worden aangeboden aan de burgemeester van Etten-Leur, mevrouw Miranda de Vries.

Werkgroep
De werkgroep bestaat uit de volgende personen: Petra de Mönnink, voorzitter en tevens bestuurslid; Magda Broeders, secretaris; Rob Schrauwen, vormgever en fotograaf; Henk van Hooijdonk, editor en schrijver.
Kortom, veel werk aan de winkel in de werkgroep prc. Ervaren mensen die kunnen schrijven, redigeren, fotograferen en/of bekend zijn met ICT zijn bijzonder welkom.
Zin in? Meld u dan!! Ben je nog in opleiding voor ICT en wil je stage lopen? Meld je aan: prcommunicatie@janutenhoute.nl
Erfgoed voor u, voor mij, voor ons allemaal. [l]