Kees Van Vugt als dirigent voor het Zwanentranenkoor
Kees Van Vugt als dirigent voor het Zwanentranenkoor Michel Voogt

Voorjaarsconcert ter gelegenheid van dirigentenwisseling

KLUNDERT - Het Westhoeks Mannenkoor (WMK) organiseert op zaterdag 18 mei een feestelijk voorjaarsconcert in zalencentrum De Niervaert in Klundert. Tijdens het concert wordt opgetreden door Het Westhoeks Mannenkoor o.l.v. Annemiek van den Hoven en door het Zwanentranenkoor uit Etten-Leur o.l.v. Nanny Kramers. Na het concert is er een gezellige afterparty met muziek van DJ Joost.

Aanleiding voor dit concert is de dirigentenwissel die onlangs in beide koren heeft plaatsgevonden. Dit kwam omdat oud-dirigent Kees van Vugt meer tijd voor zichzelf te willen nemen en het dirigeerstokje van “zijn” koren neer moest leggen om daarvoor ruimte te maken.
Kees van Vugt was sinds de oprichting van Het Westhoeks Mannenkoor in 1998 de vierde dirigent die de muzikale leiding over het WMK heeft gehad. Nadat Kees al jarenlang als zanger bij het koor betrokken was, nam hij In 2009 de verantwoordelijkheid als dirigent op zich. Aanvankelijk als interim dirigent, vanwege het uitvallen van de toenmalige dirigent Adri Bos, korte tijd later als vaste dirigent. Het aanbod van het bestuur van het WMK om een dirigentenopleiding te volgen pakte Kees met twee handen aan. Gaandeweg ontwikkelde hij zich als dirigent steeds verder, waardoor er een perfecte match ontstond tussen dirigent en koor. Hij drukte ook als arrangeur nadrukkelijk zijn stempel op het WMK. Met zijn lekkere arrangementen zorgde hij voor een verschuiving van het repertoire naar zogenaamde evergreens en een echt “eigen” 3- en 4-stemmig geluid van het koor. In 2011 trad een zorgelijke onderbreking van zijn dirigentschap op toen Kees na een wintersport getroffen werd door de toen zeer gevreesde Mexicaanse Griep en zeer ernstig ziek werd. Tijdens de periode van zijn afwezigheid werd het dirigentschap toen enkele maanden waargenomen door Annemiek van den Hoven. Tijdens zijn revalidatie, waaraan WMK-ers een actieve bijdrage leverden door in Sancta Maria rondjes met hem te gaan lopen, zette hij alles op alles om in juli weer op de been te zijn voor de derde editie van WMK’s eigen bier- en korenfestival Klundert Glundert. Dit lukte en daarna heeft hij tot begin 2019 onafgebroken opgetreden als dirigent van het WMK. Inmiddels staat per 1 februari 2019 Annemiek van den Hoven uit Prinsenbeek definitief aan muzikale roer van het WMK.
Wat voor het WMK geldt, geldt ook voor het Zwanentranenkoor uit Etten-Leur. In dit koor was Kees van Vugt sinds de oprichting in 1998 de vierde dirigent die de muzikale leiding over het WMK heeft gehad. Nadat Kees al jarenlang als zanger bij het koor betrokken was, nam hij In 2009 de verantwoordelijkheid als dirigent op zich. In de persoon van Nanny Kramers heeft het Zwanentranenkoor inmiddels een nieuwe dirigent gevonden.


Toegangskaarten
Al met al voor beide koren meer dan reden genoeg om Kees te bedanken voor zijn jarenlange inzet met een heus voorjaarsconcert.
Het feestelijke concert met after party met DJ Joost is op zaterdag 18 mei om 20.00 uur in zalencentrum De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Primera Van den berge en Jacco’s Menswear. Koop uw kaarten snel, want op is ook echt op. [l]