Tweede groep van Nyenrode. FOTO CON VOERMANS
Tweede groep van Nyenrode. FOTO CON VOERMANS con voermans

TOtaal karate stage in Nyenrode

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN leraar Con Voermans was afgelopen week uitgenodigd door Herman van der Meulen oud voorzitter Karate Bond Nederland (KBN) om samen met René Oerlemans een karate stage te verzorgen op Nyenrode.

Centraal moest staan in deze stage, kennismaking met een "nieuwe" vorm van karate, durf, samenwerking en doorzettingsvermogen. Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. René heeft vanuit Wado het Sportkarate ontwikkeld.
De internationale studenten konden hun mouwen opstropen want beide heren hadden een afgestemde training op het programma staan, waar alle elementen van zowel TOtaal- als Sport karate in waren verwerkt. Diverse reactie-, snelheids-, incasseringsoefeningen in combinatie met stoot, trap en wering- en ontwijkingsoefeningen stonden centraal in dat programma.

Open Stijl Platform
Na afloop hebben René en Con de handen letterlijk in heen gesloten, door vanaf nu, met behoud van eigen identiteit, actief te gaan samenwerken. Onder de vlag genaamd, Open Stijl Platform. Waarom deze stap, beide heren konden het niet vinden dat er binnen de KBN slechts gesproken wordt over Budo en Sport platformen. Want zowel Sport- als TOtaal Karate hebben heel veel Budo in zich, ze gaan echter beide een "nieuwe" richting in, de richting van vernieuwing. Echter gooien beide niet hun roots weg. Want zoals men wel eens hoort, OUD is niet FOUT. Echter te lang stil staan kan, niveau verlies en zelfs leden verlies veroorzaken.
Beide heren werden na afloop van de training direct gepolst voor een nieuwe data, die ze maar al te graag aanname! Speciale dank voor Roeland de Rijk (Roosendaal) die meegegaan was om te assisteren bij de stage.
Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland.

Agenda
Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate
7 mei de eerste training weer na de vakantie in Roosendaal bij Karate-do SAN
8 mei een TOtaal stage te Zaandam bij karateschool Choku
9 mei een TOtaal stage te Leeuwarden bij karateschool Tensho
Info: www.karatedosan.nl 06-24222772. [l]