Stan in actie in Pietramurata.

EK seizoen van start voor Stan Reit

ETTEN-LEUR - In het weekend van 20 april ging voor de 13-jarige Stan Reit het Europees Kampioenschap Trial van start in het Italiaanse Pietramurata. Stan komt dit jaar uit in de Youth International klasse.

Het EK werd verreden op het bekende Metzeler offroad Park dat tevens dienst doet als enduro en MX terrein. Het mooie weer zorgde voor een stoffig en droog terrein. Doordat er overal kleine steentjes lagen was er heel weinig grip. Deze omstandigheden zorgde voor een uitdaging voor Stan. Na 2 rondes gereden te hebben sloot hij de wedstrijd af met een 12e plaats.

Een week later was de 2e wedstrijd van het Europees kampioenschap. Deze wedstrijd werd verreden rond het circuit ‘Autodromo Nazionale Monza’. Op dit vlakke terrein waren de te rijden non-stops (zones) van een groot ‘indoor’ gehalte. Boomstammen, beton- en rotsblokken waren op allerlei plaatsen in de zones neergelegd. De 1e ronde kwam Stan niet in het wedstrijdritme en speelde de zenuwen hem parten. Gelukkig herpakte hij zich en sloot hij de 2e ronde netjes af. Eindresultaat was een 11e plaats tussen de in totaal 27 internationale rijders. De opgedane wedstrijdervaring kan hij de komende weken weer gebruiken bij de NK jeugd wedstrijden in Nederland. De 4e wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap vindt plaats op zondag 12 mei bij motorclub Breda.

De laatste 2 wedstrijden voor het Europees kampioenschap worden in augustus verreden in Frankrijk en Tsjechië.[l]