Uitslagen Schoolvoetbal 2019

ETTEN-LEUR - Afgelopen week vonden weer de verschillende schoolvoetbaltoernooitjes plaats bij Unitas’30, DSE en Internos. De commissie Schoolvoetbal had alles weer puik geregeld. Onderstaand de bevindingen van een van de correspondenten van Unitas’30.

Op dinsdag 30 april speelden 21 teams van diverse Etten-Leurse scholen in de leeftijdsgroep 5 en 6 bij Unitas’30 hun toernooi. In 3 poules van 7 werden er eerst 6 wedstrijden gespeeld om plaatsing. Hierna kwamen alle nummers 1, 2, 3, etc. te spelen in 7 poules van 3 teams. Alle wedstrijden hadden een vlot verloop dankzij de strakke regie en de goede samenwerking met de voetbalteams plus begeleiding. Verder waren er in totaal 9 jeugdscheidsrechters van Unitas’30 die voor een net verloop van de wedstrijden zorgden. De spelers en speelsters stonden vaak al te trappelen van ongeduld om aan hun wedstrijdje te beginnen. Het ging er soms wel fanatiek aan toe maar de aanwezige EHBO-ers hoefden nauwelijks in actie te komen. Er werd melding gemaakt van een paar pleistergevalletjes en een kleine verstuiking die kundig werd behandeld.

Op het eind van de middag, rond de klok van 16.00 uur, kon commissielid Schoolvoetbal en tevens afgevaardigde van Unitas’30 Ton Staaltjes de uiteindelijk rangschikking bekend maken. Hij had een dankwoord voor alle medewerkers, jong en oud, die deze dag tot een mooi succes maakten.

Het complete overzicht van nummer 1 t/m 21: Pontus 3; Overkant 1; Hofstee 2; Overkant 2; Hofstee 3; Carillon 1; 4 Heemskinderen 1; Overkant 3; Vincent 2; De Leest; Pontus 1; Pontus 5; Carillon 2; Pontus 2; Carillon 3; 4 Heemskinderen 2; Vincent 1; Toverlaars 1; Toverlaars 2; Hofstee 1; Pontus 4.[l]