Gerrit Lambregts, de dagprijswinnaar.
Gerrit Lambregts, de dagprijswinnaar.

Eerste wedstrijd zomeravondcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Met negentien deelnemers aan de start is donderdag 2 mei de eerste wedstrijd van onze zomeravondcompetitie gevist bij temperaturen die nog niet echt zomers aanvoelden. De vangsten waren prima, ik kan mij niet herinneren dat er aan het begin van de competitie ooit 368 vissen op één avond zijn gevangen sinds wij de zomeravondwedstrijden in de Leurse haven vissen. Bovendien waren er van de 368 vissen 78 boven de maat. Wederom blijkt dat de beslissing om dit jaar de eerste wedstrijden van de zomeravondcompetitie in de vijver in de Schoenmakershoek te vissen, de enige juiste is.

De eerste dagprijs gaat dit jaar naar Gerrit Lambregts die in vak A de concurrentie zijn hielen liet zien. Gerrit ving zoals we van hem gewend zijn veel 'kleintjes' namelijk 74 stuks die hem samen met drie bovenmaatse het mooie puntentotaal van 438 opleverden. Op plaats twee in dit vak eindigde Terry van Dijk die door 51 ondermaatse en vier “grote” vissen te vangen 347 punten behaalde. Na een winter revalideren meldde Louis Melisse zich eindelijk weer aan de start bij een van onze wedstrijden met een verdienstelijke derde plaats. Louis ving negen vissen boven, en acht vissen onder de maat die een waarde vertegenwoordigden van 250 punten.
De eerste vakwinnaar in vak B werd Johan Snoeren met 381 punten. Om dit puntentotaal te realiseren ving Johan 19 ondermaatse vissen waaraan hij elf maatse toevoegde. De strijd om plaats twee en drie in dit vak was ongemeen spannend en werd met vier punten voorsprong door John Mathijssen in zijn voordeel beslecht. John ving 26 vissen waarvan er acht aan de maat waren waarmee hij 262 punten behaalde. Cees Maas, hij werd derde, ving precies evenveel maatse en ondermaatse vissen als John alleen waren die van John juist iets groter. Cees eindigde op een puntentotaal van 258.

Programma komende periode
Zaterdag 11 mei: Eerste wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur op de steigers aan de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.
Donderdag 16 mei: tweede wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur in de Schoenmakershoek. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Visles Jeugd

Onlangs hebben wij een enquêteformulier naar onze jeugdleden gestuurd waarop diverse reacties zijn retour ontvangen. Velen hebben op het enquêteformulier aangegeven dat ze graag visles willen hebben.

Om nu te weten wat de jonge vissers op die vislessen wilt leren, organiseren wij twee inloopmiddagen op de woensdagen 15 en 22 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur. Wij staan dan bij de vijver in de Schoenmakershoek op een zichtbare plaats tussen de twee bruggen. Je mag natuurlijk je visspullen meebrengen om gelijk te kunnen laten zien wat je in je bezit hebt en wat je al kan. Voor enkelen van jullie is de vijver in de Hoge Neerstraat veel dichter bij huis dan de Schoenmakershoek, maar de werkzaamheden aan de vijver in de Hoge Neerstraat zijn nog niet afgerond en het is momenteel niet bekend wanneer die klaar zullen zijn. Daarom hebben we gekozen voor de vijver in de Schoenmakershoek. Ouders of begeleiders zijn ook welkom.

Wil je op één van de twee middagen met ons kennis maken, laat dit dan weten via het e-mailadres van de Hengelsportvereniging De Kleine Voorn: dekleinevoorn@online.nl. Wij weten dan dat we jullie kunnen verwachten.[l]