13 persoonlijk records voor zwemmers Z&PC DIO

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag werd de laatste ronde van het Swimkick-Minioren circuit gezwommen in ons eigen zwembad de Banakker. Voor DIO kwamen 7 zwemmers aan de start.

Jasper liet zien zich goed staande te houden tussen alle meiden. Zowel op de 50m vrije slag als op de 50m schoolslag wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen en op beide afstanden zwom hij naar een mooie 4e plaats.

Voor Lotte Blanken, Ilse en Anniek stonden vandaag twee 100 meters op de planning. Ilse en Lotte wisten op de 100m vrije slag meer dan 10 seconden van hun snelste tijd af te zwemmen. Anniek zwom eveneens een PR en verbeterde zelfs haar tijd op de 50m tussentijd. De dames startten ook op de zware 100m vlinderslag. Voor Ilse en Lotte was dit de eerste keer en dit deden ze erg goed! Ook Anniek verbeterde persoonlijk record door op de laatste baan een mooie eindsprint in te zetten.

Els liet als jongste zwemmer van de groep zien dat ze erg gegroeid is en zette op de 50m vrije slag en 50m schoolslag twee mooie persoonlijk records neer. Ze werd hiervoor beloond met twee gouden medailles in haar leeftijdscategorie.

Lotte Vink en Froukje mochten starten op dezelfde afstanden als Els. Lotte zette beide starts om naar grote persoonlijke records en werd op de vrije slag knap 5e. Wegens een blessure kon Froukje helaas geen schoolslag zwemmen, maar gaf alles op de 50m vrije slag waarop ze 6 seconden van haar tijd af zwom en een zilveren medaille won.

Als laatste zwom DIO nog mee met de 4x50m wisselslag estafette mix. Lotte Vink, Els, Froukje en Jasper zwommen allemaal nog één keer hun longen uit hun lijf en zorgde voor een mooie afsluiting.

Het Swimkick-Minioren circuit van dit seizoen zit er op, maar onze zwemmers zullen nog gaan knallen op de Regio Minioren finales en op onze jaarlijkse Clubkampioenschappen. [l]