Jubilerend Tanaka decor voor ontknoping Duocup

ETTEN-LEUR - In aanloop naar het 50-jarig jubileum van TTV Tanaka nemen de B-senioren van de vereniging en hun tegenstanders volgende week alvast een voorproefje! Van 13 tot 17 mei is er in de Tanakahal aan de Van Genkstraat een heus eindtoernooi georganiseerd voor de Remmerswaal Accountants Duocup.

Het hele jaar door spelen de B-senioren, net als de reguliere senioren, regionale toernooien. Eén toernooi wat er ieder jaar uitsteekt voor hen is de Duocup. Verdeeld over vier speelweken in november, januari, maart en april strijden teams bestaande uit twee personen voor de titel. Dit populaire toernooi onder B-senioren, ook wel Becreanten genoemd, wordt gespeeld op basis van de ouderwetse telling (games tot 21). In deze vier speelweken wordt er gespeeld op meerdere locaties in West-Brabant, zoals Huijbergen, Heerle, Oudenbosch, Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur.

In het afgelopen seizoen hebben liefst 63 teams sinds november deelgenomen aan dit toernooi, wat twee varianten kent. De traditionele versie en de light-versie (Onora’s Duocup Light), waarbij bij laatstgenoemde spelers niet te laat in de avond klaar zijn waardoor ook jeugdige spelers mee kunnen doen. Omdat TTV Tanaka op 30 mei haar gouden jubileum viert, is er een speciaal eindtoernooi in het leven geroepen om de editie 2018-2019 af te sluiten. Van 13 tot 17 mei is de Tanakahal iedere avond gevuld met fanatieke senioren die strijden voor de eerste prijs in de Duocup. De gehele week komen al deze teams richting Etten-Leur om enerzijds het toernooi gezamenlijk af te sluiten en anderzijds het jubileum van de gastheer te vieren.

Iedereen is deze avonden uiteraard van harte welkom in de Tanakahal! Vanaf 20.00 uur tot ongeveer 23.00 uur zullen de spelers bezig zijn met hun wedstrijden. Het eindtoernooi van de Duocup is natuurlijk niet de laatste feestelijke activiteit rondom het jubileum. Tussen 30 mei en 1 juni vindt er dan ook een jubileumweekend plaats! Voor meer informatie over de geplande activiteiten, neem gerust een kijkje op www.tanaka.nl. [l]