HV Internos C1 meiden naar Mios (Frankrijk)

ETTEN-LEUR - Het C1 meidenteam van handbalvereniging HV Internos is afgereisd naar Mios in Frankrijk. Ze waren uitgenodigd voor een internationaal handbaltoernooi. Er werd een derde plaats behaald.

Op 19 april begon het avontuur al vroeg in de ochtend. Het team is met de trein afgereisd naar Schiphol. Bij aankomst op de luchthaven in Bordeaux stonden al twee busjes klaar om de meiden naar Mios te brengen. Na een verfrissende douche werd het tijd voor de openingsceremonie met aansluitend een pastaparty. De loting voor de wedstrijden gebeurde door middel van balletjes zoals bij de Champions League. De deelnemende teams kwamen uit Portugal, Slowakije en thuisland Frankrijk werd vertegenwoordigd door 3 teams. Helaas hadden Algerije en Mayotte (land tussen Madagaskar en Mozambique) zich afgemeld.

Op zaterdag 20 april werd de eerste wedstrijd helaas verloren met 12-18 tegen Mios 1 (Frankrijk). Vervolgens werd de tweede wedstrijd gelijk gespeeld met 11-11 tegen de Maia Stars uit Portugal. Dit was de kampioen van vorig jaar. De andere twee wedstrijden tegen Blanzat Sport Montlucon uit Frankrijk en THA Martin uit Slowakije werden dik gewonnen met 17-8 en 17-11.

Op zondag 21 april stonden er twee wedstrijden op het programma. Een afsluitende poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen met 19-7 en de plaatsbepalende wedstrijd werd tevens gewonnen met 24-20. Het toernooi werd afgesloten met een paella party en een disco.

In de vroege ochtenduren van maandag 22 april was het avontuur voorbij en stond het meidenteam met een welverdiende grote beker weer in Etten-Leur.

Terugkijkend op het weekend kunnen we zeggen dat we het heel goed hebben gedaan en veel lol hebben gehad. Met 4 overwinningen, een gelijkspel tegen de uiteindelijke kampioen, 5 speelsters gekozen tot “player of the match”, keepster van het toernooi en de derde plaats mogen we heel trots zijn op het team! [l]