Publiek ziet een geweldige match tussen MOC en Unitas

ETTEN-LEUR - Zaterdag was de wedstrijd MOCJO13-4 tegen Unitas JO13-6. Vorige week hadden we lekker met 8-0 gewonnen en ook nu hadden we er weer zin in. We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. De linksback van MOC speelde heel aanvallend waardoor aan de rechterkant een zee van ruimte kwam.



We speelden de bal dan ook diep op Max ,die alleen op de keeper prachtig kon scoren: 0-1. Daarna kwam er precies zo`n aanval en weer maakte Max het Maximaal af: 0-2. Heel goed samengespeeld. Maar helaas voor Unitas had MOC 1 speler die er letterlijk en figuurlijk bovenuit stak. Deze speler maakt met een aantal acties 2-2.

Na de rust was deze speler ook betrokken bij de 3-2. En zelfs ook bij onze gelijkmaker 3-3 want door onze corner maakte hij een eigen goal. Daarna bleef de wedstrijd erg spannend en mooi om naar te kijken. Het leek gelijk te blijven. Unitas kreeg nog een kans op de overwinning, maar helaas viel de beslissing anders. Want in de laatste aanval van MOC scoorden ze nog de 4-3. Erg jammer maar het publiek was de echte winnaar.

Kampioenen op de Lage Banken

Zaterdag 18 mei was weer een mooie dag op sportpark de Lage Banken. Maar liefst drie Unitas'30 teams konden kampioen worden. Zo speelde JO13-5 een thuiswedstrijd tegen JEKA. Het zat ook een beetje mee, want directe concurrent RSV had die ochtend verloren. Uitslag: 7-2 en JO13-5 is kampioen! Ook de JO11-1 is kampioen geworden. De lastige uitwedstrijd tegen directe concurrent JEKA leverde een overwinning op van 2-4: Kampioen! Als laatste de JO17-1. Zij konden als eerste Unitas'30 team ooit, kampioen worden in de divisie. Met een kletterende 16-0 winst (u leest het goed, 16-0) op MOC'17, was het kampioenschap een feit.

Een prachtige prestatie! Alle teams van harte proficiat namens alle Unitassers!

Acht Unitas'30-meisjes uitgenodigd voor KNVB selectieactiviteiten

Op dit moment zijn er 8 speelsters van Unitas’30 uitgenodigd door de KNVB voor deelname aan selectieactiviteiten met de (voorlopige) KNVB trainingsgroepen MO13 en MO11.

Voor MO13 zijn dat: Chloë van den Broek en Sanne Bogaarts. Chloë speelt al 2 seizoenen bij de KNVB selectie.

Voor MO11 zijn dat: Raouane El Allouchi, Kyra Ernst, Noor Hendrix, Lindsey Garritsen, Karlijn van der Linden, Madelief van Zundert

Wij zijn heel trots op hen en wensen hen veel succes toe!

Twee Unitas'30 jeugdspelers gaan naar FC Dordrecht (BVO)

De laatste jaren zijn er al heel wat Unitas´30 jeugdspelers die de stap gemaakt hebben naar een BVO. De jeugdselectie is trots dat jongens zich mogen bewijzen in de jeugdopleiding van een profclub. De voetbalskills van onze jeugdspelers Neri Pereira Gasper (JO13-01) en Nadiem el Allouchi (JO17-1) zijn dit seizoen niet onopgemerkt gebleven bij FC Dordrecht. Beide jongens spelen volgens seizoen in het groen-wit van deze Keuken Kampioen Divisie club. Wij wensen deze jongens ontzettend veel succes en hopen van harte dat ze slagen!

Donderdagavond 23 mei: clubavond bij Unitas'30?

In het verleden een begrip, later wat weggeëbd, maar langzaam weer in ere hersteld: de Clubavond op donderdag. Voortaan houden we iedere laatste donderdag van de maand clubavond. Gezellig samen komen in de kantine, hapje en een drankje erbij, de muziek één tandje harder en niet te vergeten: bitterballen! Donderdag 23 mei is het weer zover. [l]