Net kampioen geworden
Net kampioen geworden Een supporter

Internos zaterdag 3 kampioen

ETTEN LEUR - De wedstrijd die al een aantal weken rood omlijnd in de agenda staat, staat eindelijk voor de deur. Hét allesbeslissende duel. Vandaag is de nummer 2 (Dubbeldam 2) tegen de nummer 1 (Internos 3). 4 Punten scheiden de twee teams met nog twee wedstrijden te gaan. Bij een gelijkspel is de bus dus niet voor niks gehuurd.

Gespannen, fit ogende koppies stappen de bus in. We weten allemaal wat er op het spel staat, het is buigen of breken vandaag. De een na laatste wedstrijd van het seizoen, op 'vijandig' gebied kampioen worden, kan het nog mooier? Vanaf de aftrap worden de intenties duidelijk gemaakt door ons. Zo is er in de 4e minuut al een mooie actie van Joost Koster die zich met n fraaie solo ontdoet van 5 Dordtenaren, maar hij komt kracht tekort voor een goed schot. Even later komt een voorzet van Joost Luijten vanaf rechts bij de eerste paal en daar staat Patrick om de bal binnen te werken, 0-1! Een wereldstart! We gaan goed door, er komen kansen via Patrick, Jorik, Martijn en een verre vrije trap van Pieter. Dubbeldam via snelle aanvallers en een uitbraak waarbij Collin 1-op-1 een cruciale redding verricht. Het blijft 0-1 tot het rustsignaal.

Zware druk
De tweede helft zet Dubbeldam flink druk. We krijgen het lastig, duels worden vooral gewonnen door de wit-zwarten. Het duurt dan ook niet lang voordat de 1-1 in het netje ligt. Bij Toutatis! Het zal toch niet gebeuren zeker?! We komen nu onder zware druk te staan. We zijn net de dappere Galliërs van Asterix en Obelix! Aanval na aanval kan succesvol afgeslagen worden. Seconden lijken minuten, minuten lijken uren, tot het verlossende eindsignaal het kampioenschap beslist! Internos zaterdag 3 is de kampioen van seizoen 2018-2019!

We bedanken de supporters, tegenstanders (voor de geboden strijd en sportiviteit), sponsors kantinepersoneel, bestuur, het eerste elftal, Kees Braspenning, Pieter Baks senior, Fabian & Colinda!

Huldiging in kantine
En gefeest hebben we zeker! Een huldiging in de kantine door de voorzitter, de andere zaterdag elftallen die nog in de kantine waren, Jorik zijn bewerking van '90 minuten lang', het feest in Het Raadhuis, waarbij Jorik verkozen werd als speler van het jaar en voor de die hards nog de afsluiting in K'Annet. De verhalen zijn, op aanvraag, bij menig speler en begeleider te horen.