De finalisten voor de BOV trofee 2019. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De finalisten voor de BOV trofee 2019. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

BOV finalisten aan elkaar gewaagd

ETTEN-LEUR – Donderdagavond was het weer zover. In de aula van de Katholieke Scholengemeenschap werd gestreden om de Rabobank Beste Starter prijs. Daarnaast werden uit de zes inschrijvers drie finalisten gekozen die gaan strijden om de BOV (Beste Ondernemers Visie) Trofee die dit jaar het thema 'franchise' heeft.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

De winnende Beste Franchise Ondernemer wordt op vrijdag 6 september bekend gemaakt en ontvangt tijdens een speciale bijeenkomst, voorafgaand aan de start van het evenement voor lekkerbekken Lekker Etten-Leur, de BOV trofee. Maar tot die tijd staat de finalisten nog heel wat te wachten. Zij krijgen bezoek van een uiterst kritische jury die hun bedrijf tegen het licht gaat houden en hen stevig aan de tand zal voelen. Uiteraard zullen zij voor een nadere kennismaking ook bezocht worden door De Bode.

Belangstelling

De JCI Late Night in de KSE, een avond die jaarlijks georganiseerd wordt door de Junior Chamber International Etten-Leur, mocht zich wederom verheugen in een grote belangstelling. Niet alleen gaven de ondernemers van Etten-Leur acte de présence, ook familie, vrienden en collega's van de kandidaten. Die wisten zich met verve te profileren. Het spits werd afgebeten door de kandidaten voor de BOV Trofee.

Beraad

Aan een lange tafel werden zij een voor een aan een kruisverhoor onderworpen door Koen Joosen die een aantal jaren geleden zelf met zijn bedrijf Mosquito meedeed aan de race voor de Beste Starter. Maar niet voordat er een promotiefilm van de bedrijven werd vertoond. Voorafgaand aan de avond vertelde Lauri Dictus van kanshebber Brownies & Downies dat ze 'stikte van de zenuwen.' Ook Miss Troubleshooter Esther de Vroomen zei toch wel erg nerveus te zijn. Maar het ging allemaal goed, de zes vertegenwoordigers van de bedrijven Miss Troubleshooter, Praxis, Huiskamerhypotheken, De Herbergier, Gall & Gall Kerkwerve en Brownies & Downies, wisten hun verhaal helder te verwoorden en de vragen vlot te beantwoorden. Zo enthousiast zelfs dat het programma danig uitliep voordat de jury zich terug kon trekken voor beraad. Na de pauze waarin voormalig CEO van McDonalds René Savelberg in zijn lezing 'de geheimen van groeikracht' onthulde werd een eind gemaakt aan de spanning en werden winnaar en finalisten bekend gemaakt.

Beste Starter

Uit vier kandidaten voor de titel Rabobank Beste Starter maakte Vivian van Wordragen van Via Viv met haar import van olijfolie en truffelproducten de meeste indruk op de jury. 'Met een gedurfde keuze en aanpak maakt Vivian olijfolie tot een delicatesse in plaats van een hulpmiddel bij het koken' aldus het juryrapport. Zij ging met de eer èn de prijs strijken. Rabobank directeur bedrijven Marco Goovers die de Starters Prijs overhandigde zei: "De jeugd heeft de toekomst, dat geldt ook voor bedrijven. Het zijn allen mooie jonge bedrijven, met passie, enthousiasme en energie." De startersprijs bestaat uit een training ter waarde van € 600.

BOV Finalisten

Miss Troubleshooter Esther de Vroomen, die met haar bedrijf ondernemers ondersteunt en 'ontzorgt' heeft zich toegelegd op het franchise geven. Zij is de inspirator en partner voor vrouwelijke zelfstandige experts binnen de zakelijke dienstverlening. Het enthousiasme van prille Brownies & Downies ondernemer Lauri Dictus spatte er in haar presentatie vanaf. Pas begin mei gestart met haar franchise zaak, een lunchroom aan het Hof van den Houte, zei zij helemaal niet bang te zijn voor de concurrentie. "Voor ons geldt de kleinschaligheid" vertelde ze "gezellig en intiem en er mogen bij ons best foutjes gemaakt worden." Babice van de Ven werd als derde finalist naar voren geschoven met Van Heeswijk Bouwmarkt, beter bekend als 'de Praxis,' onderdeel van Beste Brabantse Bouwbedrijven. "Wij zijn natuurlijk een professionele bouwmarkt maar ons personeel is de kracht van onze organisatie. We investeren veel in opleidingen voor vakkennis en veiligheid èn we zijn een vrouwvriendelijke bouwmarkt."

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.[l]

Winnares Beste Starter Vivian van Wordragen. FOTO STELLA MARIJNISSEN