de trotse geslaagde van het 1e DAN TOtaal Karate. FOTO CON VOERMANS
de trotse geslaagde van het 1e DAN TOtaal Karate. FOTO CON VOERMANS con voermans

Eerste DAN TOtaal Karate examen KBN zeer succesvol

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN leraar Con Voermans heeft afgelopen zondag in Harderwijk zijn eerste officiële DAN examen bij de Karate Bond Nederland (KBN) afgenomen.

Het hele jaar zijn er overal TOtaal Karate stages in Rayon Zuid gehouden van de Karate Bond Nederland (KBN). Vlissingen bij Zanshin, Roosendaal bij Karate-do SAN, Oss bij Karate vereniging Oss en den Bosch bij Strive en Struggle. Daarna in Rayon Midden van de KBN, Zaandam bij Choku en afsluitend in Rayon Noord van de KBN, Leeuwarden bij Tensho.
Nu was het voor sommige de kers op de taart. In een zeer warme sporthal werd het eerste KBN TOtaal Karate examen afgenomen! Con kreeg daarbij hulp van diverse examinatoren. Hij had zelf een luxe probleem, hij moest diverse andere examinatoren teleurstellen, die moeten wachten op een volgende keer. Sjoerd de Haan uit Drachten, Erik Stok en Remon Hartkamp uit Leeuwaarden en Roeland de Rijk uit Roosendaal hielpen Con met het fysiek en mentale zware examen. Afgepeigerd, moe en voldaan slaagde alle 8 kandidaten. T. de Vries en A. Bruinsma uit Leeuwarden beide van Tensho, A. van Suffelen, E. Ceylan, L Carfora en H. Ergun uit Zaandam, R. Volker uit Rotterdam alle van Choku en F. de Rijk uit Roosendaal van Karate-do SAN.

Klasse
Fabiënne de Rijk (Karate-do SAN Roosendaal) haalde vorig jaar haar 1e DAN TOtaal Karate al bij de TOtaal Karate Nederland, en hier bevestigde ze dat dit geen TOeval was! Klasse gedaan Fab, samen met Anneloes heb je een geweldig examen laten zien
Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. Vanuit zijn visie als karate leraar, Wereldscheidsrechter maar ook als militaire vond hij het huidig karate teveel vast zitten in vaste patronen, die niet effectief meer zijn, zowel op de mat als voor zelfverdediging. Terug naar de roots, terug naar het BUDO! Terug naar het gevecht, vanuit daar werken aan omgaan met weerstand, doorzetten en incasseren, grenzen speels verleggen. Dit alles op veilige en verantwoordelijke wijze, want goed vormen heeft niets met lijden te maken, maar met bewust leren!
Voor nu staan hogere DAN examens voor TOtaal Karate Nederland op het programma, deze zullen gehouden worden op 2 oktober te den Bosch.
Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 15 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland. Info: www.karatedosan.nl / 06-24222772. [l]