Poldersport Volleybal handhaaft zich in tweede klasse

ETTEN-LEUR - Met nog twee wedstrijden te spelen stond Poldersport op de veilige achtste plaats en twee punten voorsprong op naaste concurrent Welfare. Tegenstander afgelopen maandag was Tuinzigt die tweede in het klassement stond en waarvan de uitwedstrijd vrij kansloos werd verloren. Voor elke wedstrijd worden de kaarten opnieuw geschud en begint een wedstrijd gewoon met 0-0.

Poldersport begon zonder Frans, die op vakantie was en de langdurig geblesseerden Timo en Perry. Met zeven man moest Poldersport deze klus zien te klaren. De eerste set ging in eerste instantie gelijk op, maar na een goede servicebeurt van Niek was een gat geslagen en werd er een royale voorsprong gepakt die Poldersport niet meer uit handen gaf. Met een slim balletje scoorde Klaas-Jan het beslissende punt, 25-13. Ook de tweede set leek vrij gemakkelijk naar Poldersport te gaan, maar bij de stand 24-11, nam een speler van Tuinzigt alle risico in zijn service, waarmee hij acht punten op rij mee scoorde. Na een time-out van coach Perry ging de volgende service in het net, waardoor ook de tweede set werd gewonnen met 25-19. De altijd lastige derde set ging deze keer bijzonder gemakkelijk naar Poldersport. Erik sloeg het beslissende 25ste punt genadeloos binnen, 25-15. In de vierde set begon Poldersport vanaf het eerste fluitsignaal veel te slap aan de set en keek al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Eenmaal wakker geschud kroop Poldersport langzaam dichterbij, maar moest de set aan Tuinzigt laten, 18-25. Een knappe 3-1 overwinning, waardoor het gat met Welfare is opgelopen tot vijf punten, waardoor ook komend seizoen in de tweede klasse ORV mag worden uitgekomen.

Laatste wedstrijd van dit seizoen is op 6 juni om des Keizersbaard tegen, jawel Welfare.[l]