Nog een kampioen bij Unitas'30 jeugd: MO15-2

ETTEN-LEUR - Nadat eerder al Unitas’30 JO19-1, JO17-1, JO13-5 en JO11-1 al kampioen waren geworden kunnen we nu ook MO15-2 bijschrijven als kampioen.

Weer een feestje op de Lage Banken: Onze meiden van MO15-2 moesten op de laatste competitiewedstrijd aan de bak tegen concurrent DIA, want alleen met een overwinning werd het kampioenschap binnen gehaald. Ze speelden voor wat ze waard waren en met een 4-1 score op het bord was het duidelijk: MO15-2 kampioen. Meiden en begeleiding: proficiat namens alle Unitassers!

Unitas'30 Dames 1 zoekt jou!

Dames 1: Een gezellig, sportief en ambitieus team dat op zoek is naar speelsters om het team te versterken vanaf volgend seizoen.

Dus, ben jij sportief, hou jij van een lekker partijtje voetballen op zondag en vind je sportiviteit en gezelligheid belangrijk? Meld je dan aan! We trainen twee keer per week, op dinsdag en op donderdag, dus kom gerust eens meetrainen! We hebben veel ambitie en willen graag hogerop met ons elftal, maar ook de derde helft blijft voor ons net zo belangrijk als de eerste en de tweede?

Ben of ken jij iemand die interesse heeft om een keer mee te trainen? Stuur dan een berichtje naar onze facebookpagina of mail naar Unitas30Dames1@gmail.com.

Beleid Vrouwen- en Meisjesvoetbal

In de winterstop is een werkgroep samengesteld die tot taak had mee te werken aan het opzetten van een voetbaltechnisch beleid voor het Vrouwen- & Meisjesvoetbal. In diverse sessies is gesproken over samenstelling van teams, selectieprocedures, in- en doorstroommogelijkheden en andere aanverwante zaken. Namens de club wil ik de deelnemers hartelijk bedanken voor hun inbreng in de totstandkoming van het eindproduct. Dit nieuwe beleid geeft richting, visie en handvatten om de komende 5 jaar deze belangrijke tak binnen onze vereniging op een gestructureerde manier te kunnen managen.

Jeugdtoernooien

Zondag 2 juni a.s. vindt bij Unitas’30 het eerste thuistoernooi plaats. De JO7-categorie bijt de spits af. In 5 poules van 5 teams zullen zij zich van hun beste kant laten zien. Het spontane karakter van deze jongste categorie is heel erg leuk om te zien. Het prettigste toernooi om mee te maken. De eerste wedstrijden vangen aan om 9.30 uur. De prijsuitreiking zal rond 12.30 uur zijn.

Top 200 van Nederland

Voor het zesde achtereenvolgende seizoen heeft De Voetbaltrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties. We keken bij de jeugdteams naar de twee hoogst spelende teams in de categorieën Onder 19/17. Daarnaast hebben we gekeken naar het hoogst spelende team in de Onder 15/14/13. In deze rangschikking komt Unitas’30 op plaats 153 terecht met een puntentotaal van 42. Een puike prestatie van ons jeugdtrainerskader en jeugdselectiespelers. Volgend seizoen zullen we verder stijgen op deze ranglijst vanwege de promoties van JO19-1 en JO17-1.

Net als in de voorgaande jaren staat AFC uit Amsterdam bovenaan, gevolgd door Koninklijke HFC uit Haarlem. Op de derde plek staat Excelsior Maassluis, dat vorig jaar nog vijfde stond. Op de vierde plaats staat Quick (Den Haag). Alphense Boys staat op de vijfde plek. Door de promotie naar de Derde Divisie staat UNA op de zesde plek.

Nieuwkomers in de Top 10 zijn UNA op de zesde positie en de De Treffers. Weggevallen zijn OJC Rosmalen (positie 21) en Spijkenisse (positie 25). [l]