Road Runners Etten-Leur

ETTEN-LEUR - In het verleden was het Rondje Sprundel een populaire wedstrijd bij de leden van Road Runners Etten-Leur. De afstanden waren toen noch de recreantenafstand van 5EM en de wedstrijd over 10 EM.

De op zaterdag 25 mei te lopen afstanden waren 5 km en de wedstrijd over 10 km. Vier leden van Road Runners Etten-Leur waren dit jaar van de partij. Op de wedstrijd afstand liep Corina van Koulil een prima rondje .Zij bereikte bij de V35 een mooie 2e plaats. Zij deed over de 10 km 45.06. Van Road Runners Etten-Leur liepen John de Regt, Jos van Overveld en Jan Braspenning de 5 km. John de Regt had van het drietal de langste adem. Hij finishte in 27.00. Jos van Overveld had ruim een minuut meer tijd nodig en hij bereikte de verlossende streep na 28.14. Ruim twee minuten later beƫindigde Jan Braspenning zijn race in 30.42.

Track Meeting Utrecht

Vrijdag 24 mei werd op de baan in Utrecht de krachten weer worden gemeten op diverse afstanden. Twee leden kozen voor de aftand van 1500 meter en een voor de 3000 meter. Thijs Staps was erop gebrand zijn tijd o de 1500 meter scherper te stellen. In zijn serie liep hij aanvankelijk in een tweede gevormd groepje. Bij de 1100 meter kon hij aansluiten bij de kopgroep en kwam met nog 200 meter te lopen op de tweede plaats van de groep. In de slotmeters kwam hij toch wat snelheid te kort om als eerste of tweede te finishen. Wel liep hij een heel mooi PR van 4.16,94. Zes seconden verbetering van zijn tijd. Thomas Crul liep zijn eerste baanwedstrijd over 1500 meter. Ook hij liep een prima wedstrijd en zijn tijd van 4,36,24 mag er zijn. Birgit Voorn koos voor de 3000 meter. Graag had zij een tijd on de 12 minuten gelopen. Zij ging van start in een snel tempo, maar zij kon dit in de 2e kilometer niet vasthouden. In de 3e kilometer kwam zij weer wat beter in het gewenst tempo, maar een tijd onder de 12 minuten zat er net niet in. Haar geklokte tijd van 12.04 was echter wel 6 seconden sneller dan bij de wedstrijd bij Achilles. [l]