Unitas'30 JO7 jeugdtoernooi

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag 2 juni vond weer het alom befaamde JO7-toernooi plaats bij Unitas’30. De toernooicommissie had, met de diverse ondersteuning van o.a. beheercommissie en kantinecommissie, alles weer puik geregeld.

In eerste instantie hadden we vijf poules van vijf teams, door een paar late afmeldingen was het toch zo geregeld dat elk team 4 poulewedstrijden kon spelen. Helaas meldde zich een team op zaterdagavond om 22.00 uur af en bleek op zondagochtend zelfs dat er een team helemaal niet kwam opdagen. Zonder afmelding !!!

Alle wedstrijden hadden een vlot verloop dankzij de strakke regie en de goede samenwerking met de voetbalteams plus begeleiding. Verder waren er in totaal 8 jeugdscheidsrechters van Unitas’30 die voor een net verloop van de wedstrijden zorgden. De spelers en speelsters stonden vaak al te trappelen van ongeduld om aan hun wedstrijdje te beginnen. Het ging er soms wel fanatiek aan toe maar de aanwezige EHBO-ers hoefden nauwelijks in actie te komen. Er werd melding gemaakt van een paar pleistergevalletjes en een kleine verstuiking die kundig werd behandeld.

Op het eind van de morgen, rond de klok van 12.30 uur, kon commissielid Maurice Hermus de uiteindelijk rangschikking bekend maken. Hij had een dankwoord voor alle medewerkers, jong en oud, die deze dag tot een mooi succes maakten. En natuurlijk het complete overzicht van de winnaars waarbij eigenlijk elk spelertje winnaar was. Immers voor alle deelnemers was er een snoepzakje, een vaantje en ook nog een fraai medaille die vol trost om de hals ging van de spelers van: Ossmi JO7-1, AC Milan, Barcelona, sv Reeshof JO7-1, Internos JO7-1, Ossmi JO7-2, Boeimeer JO7-1, Virtus JO7-1, Chelsea, Groen Wit JO7-2, Manchester United, WDS’19 JO7-1, Juventus, Virtus JO7-2, DVVC JO7-1, Boeimeer JO7-2, Groen Wit JO7-5, Paris Saint Germain, sv Reeshof JO7-2, Groen Wit JO7-6, Moerse Boys JO7-2.

JO13-6 zet achterstand om naar winst

Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd voor Unitas JO13-6. We speelden uit bij Roosendaal JO13-4. Onze geblesseerde spits Cas kwam ons weer aanmoedigen. En dat hadden we nodig. De wedstrijd ging best gelijk op. Unitas was wel wat meer in de aanval. Toch speelden we niet echt lekker, er was veel balverlies in de opbouw. Er was vaak niet voldoende rust om zuiver over te spelen. Roosendaal kwam opeens op een 1-0 voorsprong nadat een speler op snelheid door kon breken. De reactie van Unitas kwam vanaf de rechterkant. We konden via rechts doorgaan tot een 1 op 1 situatie. En die maakte we.1-1. Nu was het bijna rust. In de extra tijd kon Roosendaal nogmaals scoren. 2-1 ruststand.

In de rust bespraken we dat we beter en zuiverder moesten gaan over spelen. En dat we feller moesten zijn. Dat lukte ook in de 2e helft. Uit een corner maakte we verdiend gelijk. 2-2 door een prachtige kopbal. Nu hadden we het gevoel dat we konden winnen. We geloofden er allemaal in. Opeens konden we doorbreken maar werd er afgefloten door de VAR wegens buitenspel. Met nog iets van 10 minuten te spelen kwam dan toch de 2-3. Heel goed samengespeeld en afgewerkt. Daarna bleef het erg spannend. Omdat er lang werd doorgespeeld in de extra tijd. Roosendaal probeerde het nog maar het bleef toch echt 2-3 voor Unitas. We gingen nog op de foto het leek wel of we kampioen waren geworden. [l]