Z&PC DIO aan de start bij de Regio Kampioenschappen

ETTEN-LEUR - In het weekend van 18 en 19 mei en het weekend van 25 en 26 mei kwamen er 5 zwemmers van Z&PC DIO aan de start in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Wat voorheen Brabantse Kampioenschappen werd genoemd is nu Regio Zuid Kampioenschappen (RZK) door deelname van niet alleen Brabantse verenigingen, maar ook Limburg en Zeeland. Bij deze kampioenschappen mag je alleen aan de start verschijnen als je in het afgelopen jaar voldaan hebt aan de gestelde limieten.

Martino Valentijn was de meeste dagen actief tijdens dit toernooi, hij startte op alle afstanden van zijn favoriete slag, schoolslag. De 100m wist hij een heel mooi persoonlijk record (PR) te zwemmen van meer dan 1 seconde. Op de 50m schoolslag dook hij net niet onder zijn PR, maar bleef er 2 honderdste boven. Hier was hij wel weer sneller dan 2 weken ervoor tijdens het ONMK. De zware 200m schoolslag wist Martino in een mooie tijd net niet zijn PR te benaderen, maar zwom wel erg knap naar een 8ste plaats. Jolanda Post had ook 3 afstanden op haar programma staan tijdens dit kampioenschap. In het eerste weekend zwom ze de 100m vrije slag, waar ze sneller was dan 2 weken eerder tijdens het ONMK. Ze behaalde hierop haar hoogste klassering, 9de. Tijdens de dubbele afstand, 200m vrije slag, wist ze zelfs 3 seconden sneller te zwemmen dan op het ONMK. Ze bouwde haar race heel goed op en dat gaf achteraf een voldaan gevoel. De 50m vlinderslag liep niet helemaal lekker tijdens dit kampioenschap. Melissa Tamerus wist zich als jongste telg van het team te plaatsen op de 50m vrije slag. Met gezonde spanning zwom ze naar een mooie tijd van 0.32.71, waarmee ze een fractie boven haar persoonlijke record bleef. Susanne van der Linden had haar favoriete afstand uitgekozen om op te starten in Eindhoven. Ze dook het water in voor de 200m schoolslag, en met succes. Mede door de aanmoedigingen van de trainer, Richard Rens, wist ze te finishen in een voor haar tweede tijd ooit. Jan van Opstal ging voor het sprintnummer 50m vlinderslag. Hierop wilde hij graag een lang bad tijd zetten voor de EK Masters 2020 en ondanks dat zijn race niet vlekkeloos verliep wist hij naar een keurige tijd te zwemmen. Erg blij waren de zwemmers met de begeleiding van trainer/coach Richard Rens en Anna-Marie van den Maagdenberg, en de tomeloze inzet van Iny Post als official op dit grote toernooi. De zwemmers gaan zich de komende weken richten op hun laatste wedstrijd van het seizoen, namelijk de Clubkampioenschappen, welke op zaterdag 29 juni zullen worden gehouden.

Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem een kijkje op onze website: www.dioweb.nl voor verdere informatie. [l]