Roadrunners Etten-Leur

ETTEN-LEUR - In de voorbije week kwamen verschillende leden van RoadRunners Etten-Leur in actie in de 15 van Standdaarbuiten, de van Goghloop in Zundert en de Trackmeeting in Barendrecht.

15 van Standdaarbuiten

Hemelvaartsdag is al jaren de dag waarop in Standdaarbuiten kan worden gelopen. Men kan kiezen voor de 5, de 10 of de 15km. Het parkoers kent ge varieerde bestrating van klinkerstraten en asfaltwegen. Verder krijgen de lopers per ronde van 5 km een viaduct te overbruggen en wat vals plat te overwinnen. Wim van Haperen en Jan Braspenning kozen voor de 5 km. Wim deed er 26.43 over en Jan zag na 33.03 de verlossende eindstreep. John de Regt koos voor de 10 km en zag bij aankomst de tijd van 56.34 op de finishklok.

Van Goghloop Zundert

Ook in de Van Goghloop op 1 juni in Zundert liep Wim van Haperen de 5km. In de categorie Recreanten kwam hij nu tot de mooie tijd van 23.57. In de Seniorencategorie bij de wedstrijdatleten liep Thomas Crul op dezelfde afstand de tijd van 18.36. In de categorie V40 was Corina van Koulil de snelste in 21.49. In de categorie Recreanten liep Jeroen Hollebrands naar een mooie 4e plaats op de afstand van 10 km. Zijn tijd was 42.05.

Trackmeeting Barendrecht

Woensdag 5 juni gingen Thijs Staps en Wessel Roks naar Barendrecht om daar deel te nemen aan een baanwedstrijd over 1500 meter. Voor Wessel was het een nieuwe start op wedstrijdniveau. Ondanks het gebrek aan wedstijdritme kwam hij tot de bevredigende tijd van 4.42,90. Thijs Staps had graag zijn tijd op die afstand verbeterd. Echter door een slechte startpositie kon hij niet in een groepje lopen en kwam al snel alleen te lopen. De wind speelde daarbij ook nog een negatieve rol en Thijs kwam nu tot de toch wel mooie tijd van 4.19,11. [l]