De dagprijswinnaar, Johan Snoeren.
De dagprijswinnaar, Johan Snoeren.

Derde wedstrijd zomeravondcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Onder prima weersomstandigheden hebben negentien deelnemers de derde wedstrijd van onze zomeravondcompetitie betwist. De verwachting dat er veel zou worden gevangen werd deels bewaarheid. Met name de deelnemers in vak B, het vak tussen de beide bruggen, brachten een groot aantal vissen op het droge. De deelnemers in vak A, het vak dat, gezien vanaf de Leurse haven voor de eerste brug ligt, moesten met minder genoegen nemen.

De gehele competitie al zijn Johan Snoeren en Terry van Dijk met elkaar in een fel gevecht om de ereprijzen. Voor de tweede keer dit seizoen besliste Johan Snoeren deze strijd in zijn voordeel. Deze keer niet door de meeste vissen te vangen maar wel door veruit de meeste maatvissen van alle deelnemers op het droge te brengen. Hij ving in totaal 32 vissen waarvan er precies de helft groter of gelijk aan de vereiste maat waren. De totale vangst van Johan vertegenwoordigde een waarde van 460 punten. Omdat ook in het concurrerende vak niemand meer punten scoorde dan Johan, mag hij voorafgaande aan de volgende wedstrijd tevens de dagprijs van deze week in ontvangst nemen. Op plaats twee in vak A eindigde Terry van Dijk met 374 punten, welk totaal hij realiseerde door zestig vissen te vangen, de meeste van alle deelnemers. Jef Roovers maakte het podium in dit vak compleet door met 25 vissen 349 punten te realiseren.
In vak B deed Cees Maas weer eens van zich spreken met een mooie eerste plaats die hij bemachtigde door negentien vissen te vangen die een waarde hadden van 152 punten. Een van de favorieten voor de eindzege Michael van Ginneke ving deze keer slechts vijf vissen. Deze waren echter voldoende groot om toch nog beslag te leggen op plaats twee in zijn vak met 103 punten. De derde plaats ging hier naar de dagprijswinnaar van de eerste wedstrijd, Gerrit Lambregts. Gerrit ving achttien 'kleintjes' die hem 90 punten opleverden.

Leurse havenfeesten
De slechte weersomstandigheden met een wind die naar stormkracht neigde en ook nog een spat regen zijn ongetwijfeld de belangrijkste reden voor het gering aantal deelnemers aan de wedstrijd die wij jaarlijks vissen tijdens de Leurse havenfeesten.
De vangsten waren ook niet om over naar huis te schrijven maar gelukkig kon iedere deelnemers na afloop één of meerdere vissen aanbieden aan de jury
Michael van Ginneke werd eerste met 137 punten gevolgd door Cees van Gastel met 112 punten. Cees Maas, donderdag nog vakwinnaar, werd derde met 87 punten, juist voor Henny Oomen die met 82 punten vierde werd. Johan Hultermans sluit deze keer de rij met tien punten.

Programma
Zaterdag 15 juni: derde wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9:30 tot 12:00 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.
Donderdag 20 juni : vierde wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18:45 tot 20:45 uur in de Schoenmakershoek. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.[l]