Lachyoga onder leiding van Rajitha Kanchan (links, gele badge met smiley). FOTO GEORGE DIJKSTRA
Lachyoga onder leiding van Rajitha Kanchan (links, gele badge met smiley). FOTO GEORGE DIJKSTRA George Dijkstra

Interculturele ontmoeting in de Gong succesvol

ETTEN-LEUR - Zaterdag 8 juni ontmoetten jong en oud uit de vele culturen die Etten-Leur rijk is, elkaar in wijkgebouw de Gong. Het was een drukbezochte middag met een afwisselend programma.

Buiten werden de mensen welkom geheten door Juul Accordeon. In de eerste zaal exposeerden vier kunstenaars: Alex uit Wit-Rusland, Mazen uit Syrië, Hanneke en Wilma uit Nederland. In de huiskamer was een buffet met gerechten uit vijftien verschillende landen, bereid door vrijwilligers.
Rajitha uit India gaf in de grote zaal een sessie lach-yoga en Hilda uit Curacao een workshop dansen. DJ Wiebbe zorgde voor de muziek. De kinderen vermaakten zich met het versieren van cupcakes onder leiding van Anaïs, ze konden zich laten schminken door Khadija en er werd voorgelezen door vrijwilligers van de VoorleesExpress. In de gymzaal konden de kinderen onder leiding van Belaïd (Buurtsport) sporten waarna Mike (sportschool Mabuhay), een workshop kickboksen gaf. In verband met de wind stond het springkussen ook in de gymzaal.
Aan het eind van de middag demonstreerde Fawaz uit Irak hoe Arabische/Turkse koffie wordt gemaakt. Iedereen die wilde kon proeven. De gastvrouwen die achter de bar stonden schonken de hele middag drankjes, zonder een moment pauze. Er waren vele en mooie ontmoetingen en er werd heel wat genetwerkt. ‘Ubuntu, dat is hier!’ zei een bezoeker zichtbaar ontroerd. (Ubuntu is een begrip dat uit Afrika komt en kan worden vertaald als: ‘verbondenheid tussen alle mensen’) We kijken terug op een sfeervolle en verrijkende middag, die vraagt om meer! Team VluchtelingenWerk en Buurtbelang Grauwe Polder.[l]