Lelieloop van Roadrunners Etten-Leur geslaagd

ETTEN-LEUR - Met 328 gefinishte deelnemers kan Road Runners Etten-Leur terugzien op een geslaagd loopevenement. Ondanks het wat broeierige weer met name tijdens de 10 km loop waren de weergoden gunstig gezind.

Prestatieloop 10 km. Om 11.00 uur stuurde Leliemolenaar Fer van Bergen de 95 loopsters en lopers op pad voor de afstand van 10 km. Vier ronden van 2,5 km moesten worden afgelegd en evenzoveel malen liep men de molen de Lelie. Vanaf de start nam Tom Huijben de leiding in de wedstijd om die niet meer afte staan. Na zijn overwinning in 2017 en zijn 2e laats in 2018 bleek hij opnieuw de sterkste loper te zijn. Hij won de wedstrijd in 36.09. Op geruime afstand werd Jeroen Christianen tweede in 39.00, op de derde plaats gevolgd door Fedor Wesseling in 39.19. Drie leden van RoadRunners Etten-Leur slaagde erin in de top tien te eindigen. Marco Genefaas legde beslag op de 5e plaats in 40,54. Rob Smits werd 7e in 41.33. Op de negende plaats eindigde Stefan Jorissen in 42.10. Bij de vrouwen was Achillesatlete Denise Wijnbergh de snelste. Zij legde de afstand af in 45.38. Van RoadRunners Etten-Leur leverde Ingrid Voermans een mooie prestatie door als 4e te eindigen in 49.06. Miranda de Vries Voltooide de 10 km in 58.40.

De jeugdloop over 1,2 km leverde bij de jongens de. Micah overwinning op voor Thom Pelkmans. Met de prima tijd van 4.53 bleef hij nummer twee Micah van Beek dertien tellen voor. De tijd van Micah was 5.06. Op de 3e plaats eindigde Enzo Poppe in 5.09. Bij de meisjes ging de zege naar Esmee Dingemanse in 5.18. In 5.28 werd Madelein Roarda tweede, gevolgd door Eline Pelkmans in 5.38.

Om 13.00 uur werd het startsein gegeven voor de slotafstanden van 2,5 km voor de junioren en de 5 km prestatieloop. Bij de juniorenloop voor jongens was Justin Steenkamp duidelijk de snelste. Hij won in 9.48 met op de tweede plaats Kick van de Werken in 11.43. Als derde finishte Bruno Everaert in 11.45. Van de juniormeisjes werd Femke Konings eerste in 10.43. Marit Simons werd tweede in 11.03. Ook in deze categorie een Dingemanse op het podium. Het was Tessa Dingemanse die derde werd in 12.21.

Het grootste deelnemersveld kende de 5km prestatieloop. Ca, 140 loopsters en lopers begonnen aan hun loop over twee ronden. Bij de mannen was van RoadRunners Etten-Leur Thijs Staps het meest gebrand op de overwinning. Ook hij ging vanaf de start in de aanval, nam meteen de leiding en stond die niet meer af. In de 2 ronden bouwde hij een voorsprong op van 32 seconden. In 16,55 werd Thijs overwinnaar met op de tweede plaats Maximilliaan Meester in 17,27. De derde plaats was voor Mitchel van Oudenaarden in 18.05. Wessel Roks werd 7e in 19.39 met Thomas Crul op de elfde plaats in 20.02. Beide laatst vermelde lopers zijn Lid van RoadRunners Etten-Leur. Bij de vrouwen slaagde Marjon van Oudenaarden van De Langstraat erin onder de 20 minutengrens te eindigen. Onbedreigd zegevierde zij in 19.43 met op de tweede plaats Janne Lemstra van Achilles in 20.29. Op de derde plaats kwam Petra Bruijs in 20.36. De plaatsen vier en vijf waren voor de RoadRunners loopster Birgit Voorn en Corina van Koulil. Birgit klokte 21.04 en Corina 21.40.