Uitreiking zilveren Moeierboompje 2019

ETTEN-LEUR - Woensdag 19 juni aanstaande zullen door de Stichting STEP opnieuw de zilveren Moeierboompjes worden uitgereikt. Dit speldje Is een blijk van waardering naar mensen die zich belangeloos vele jaren voor de Etten-Leurse samenleving hebben ingezet.

Ook dit jaar werden spontaan door inwoners van Etten-Leur enkele mensen voorgedragen. De genomineerden zullen worden uitgenodigd en op deze avond zal onder de Moeierboom het kleinood aan hen worden uitgereikt. Het is een initiatief van STEP, Stichting Etten-Leur Promotion. Het idee ontstond enkele jaren geleden bij Jac van Dongen van café de Klomp.
De uitreiking van het speldje en de daaraan verbonden oorkonde zal een ludiek karakter krijgen. Om 19.30 uur verzamelen zowel de organisatie als genomineerden en belangstellenden zich bij Café de Klomp aan de Oude Bredaseweg, waarna het gezelschap zich, onder begeleiding van het Cloveniersgilde St. Jan den Doper, begeeft naar de Moeierboom op de Markt.
Ook nu weer komt de Moeierboom tot leven en krijgt hij door middel van de hedendaagse techniek een eigen stem. De aanwezigen en genomineerden zullen door de boom worden toegesproken en ook zal de boom de genomineerden en winnaars van het speldje bekend maken.
Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom vanaf 19.30 uur onder de Moeierboom. [l]