Zomerconcert 2018.
Zomerconcert 2018. Zwanentranenkoor/Rien de Keijzer.

Zomerconcert Zwanentranenkoor

ETTEN-LEUR - Het traditionele (jaarlijkse) Zomerconcert van Het Zwanentranenkoor zal dit jaar worden gehouden op woensdag 26 juni in Het Turfschip, aan de Schipperstraat in Etten-Leur-Noord.

Al jaren lang is het de gewoonte van het koor om op de laatste repetitieavond vóór aanvang van de vakantieperiode een zogenaamde ‘open repetitie’ te houden. Enkele jaren geleden is dat ’omgebouwd’ in een zomerconcert waarbij alle donateurs, sponsoren en andere supporters worden uitgenodigd om deze avond mee te maken. Bij dit concert zullen de dat jaar ingestudeerde nieuwe liedjes voor het eerst voor het voetlicht worden gebracht.

Nieuwe dirigent

Bijzonder dit jaar is dan ook nog dat de nieuwe dirigent(e), Nanny Kramer, voor het eerst bij zo’n zomerconcert voor het koor zal staan. Na het afscheid van oud-dirigent Kees van Vugt, gaat het koor gaat vol vertrouwen met Nanny de toekomst tegemoet. Tot op heden moeten leden en dirigent natuurlijk behoorlijk aan elkaar wennen. Een Dirigent heeft zo zijn/haar eigen wijze van repeteren, instuderen en interpreteren van arrangementen. Maar de ervaringen over en weer zijn zeker positief te noemen, waardoor het Zwanentranenkoor in het volste vertrouwen de toekomst tegemoet ziet.

Mooi programma

De repertoirecommissie heeft weer een mooi programma voor het Zomerconcert vastgesteld en tijdens de komende (laatste) repetitieavonden zullen de liedjes van dit repertoire extra aandacht krijgen. U wordt dus allen uitgenodigd dit Zomerconcert bij te wonen. Zoals gebruikelijk bij Het Zwanentranenkoor is de toegang gratis. De deur van het repetitielokaal gaat om 19.30 uur open, het concert zal om 20.00 uur beginnen.

Rond 21.00 uur zal een korte pauze zijn waarna om ongeveer 22.00 uur de laatste tonen zullen klinken en u als toehoorder hopelijk een prettige avond zult hebben gehad.[l]